Četvrtak, 18 travnja, 2024

Papa Franjo pozvao na molitvu za mir u Siriji

Must Read

VATIKAN   – Papa Franjo u srijedu je pozvao Rimljane da se u subotu u što većem broju okupe na Trgu svetog Petra kako bi zajedno s njim molili za mir u Siriji te je zahvalio svim kršćanima, pripadnicima ostalih vjera, kao i onima koji ne vjeruju što su se diljem svijeta angažirali na ovom pitanju.

»Neka se na cijelom planetu snažno čuje gromoglasan poziv na mir«, ponovno je kazao Papa, pozvavši sve ljudi da zazivaju veliki dar mira koji počinje u čovjekovu srcu.
Obraćajući se vjernicima koji su stigli iz Jordana, Iraka i Egipta, Papa je kazao: »Posebno se obraćam vama i kažem vam da patnje, nasilje i zlo nikad ne mogu pobijediti Isusa Krista koji je pobijedio smrt.«

Kršćani na Istoku ustali su protiv potencijalnih vojnih udara na režim u Damasku, jer strahuju od ponavljanja poraznog iskustva rata u Iraku u kojemu su milijuni kršćana bili prisiljeni pobjeći iz svojih domova.

U prvoj općoj audijenciji nakon ljetnog odmora, održanoj na Trgu svetog Petra, prepunom vjernika, Jorge Bergoglio pozvao je mlade katolike da čvrsto vjeruju u svoju sposobnost i snagu da su u stanju promijeniti svijet.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -