Published On: Sri, ruj 4th, 2013

Papa Franjo pozvao na molitvu za mir u Siriji

VATIKAN   – Papa Franjo u srijedu je pozvao Rimljane da se u subotu u što većem broju okupe na Trgu svetog Petra kako bi zajedno s njim molili za mir u Siriji te je zahvalio svim kršćanima, pripadnicima ostalih vjera, kao i onima koji ne vjeruju što su se diljem svijeta angažirali na ovom pitanju.

»Neka se na cijelom planetu snažno čuje gromoglasan poziv na mir«, ponovno je kazao Papa, pozvavši sve ljudi da zazivaju veliki dar mira koji počinje u čovjekovu srcu.
Obraćajući se vjernicima koji su stigli iz Jordana, Iraka i Egipta, Papa je kazao: »Posebno se obraćam vama i kažem vam da patnje, nasilje i zlo nikad ne mogu pobijediti Isusa Krista koji je pobijedio smrt.«

Kršćani na Istoku ustali su protiv potencijalnih vojnih udara na režim u Damasku, jer strahuju od ponavljanja poraznog iskustva rata u Iraku u kojemu su milijuni kršćana bili prisiljeni pobjeći iz svojih domova.

U prvoj općoj audijenciji nakon ljetnog odmora, održanoj na Trgu svetog Petra, prepunom vjernika, Jorge Bergoglio pozvao je mlade katolike da čvrsto vjeruju u svoju sposobnost i snagu da su u stanju promijeniti svijet.