Published On: Ned, sij 5th, 2014

Papa Franjo: Homoseksualni brakovi pred nas stavljaju izazov koji nam je teško razumjeti

Papa Franjo zatražio je da se ponovno razmotri odnos Katoličke crkve prema djeci homoseksualnih i razvedenih parova, upozorivši na potencijalno stajalište koje bi moglo na njih djelovati poput cjepiva protiv vjere.
“S obrazovnog stajališta homoseksualni brakovi pred nas stavljaju izazov koji nam je ponekad teško razumjeti”, rekao je Papa u studenome u govoru održanom pred članovima Međunarodne unije redovničkih poglavara, čije su dijelove u subotu na internetskim stranicama objavili talijanski mediji.
“Broj školske djece čiji su roditelji razvedeni vrlo je velik”, kazao je među ostalim Papa, dodavši kako se obiteljska struktura na taj način mijenja. Papa smatra da se svi odgovorni za obrazovanje trebaju zapitati “na koji način širiti Kristov nauk među generacijom koja proživljava promjene”. “Moramo voditi računa o tomu da im ne damo cjepivo protiv vjere”, smatra Papa.
Unatoč tomu što je Crkva često bila u sukobu s osobama istospolne orijentacije i biseksualnim osobama te se protivi vjenčanju između homoseksualaca, javnost cijeni nastojanja pape Franje da bude otvoreniji prema ovome pitanju.
U srpnju je kazao: “Ako je netko gay i istinski traži Gospodina, tko sam ja da mu sudim?”, a prošle je godine sazvao izvanrednu sjednicu biskupa čija je glavna tema bila stajalište Katoličke crkve prema obitelji, kao i o problemima razvedenih i ponovno vjenčanih roditelja te problemima u kojima se nakon toga nađu djeca razvedenih roditelja.
bljesak


uskrs ephzhb