Published On: Sub, ruj 8th, 2018

PANIKA U IMOTSKOJ KRAJINI: Nakon sinoćnjeg potresa rijeka Vrljika počela dramatično opadati

Nakon sinoćnjeg vrlo jakog potres koji je zatresao cijelu Imotsku krajinu, rano jutros tamošnje je stanovništvo zahvatila nova panika. Od ranih jutarnjih sati opada razina rijeke Vrljike na njenim glavnim izvorištima s kojih se pitkom vodom opskrbljuje čak 98 posto stanovništva Imotske krajine, javlja Radio Imotski.

Razina rijeke nakon potresa pala za jedan metar

Od 6.20 sati razina vode kod prve ustave bila je oko 68 centimetara manja od razine prije potresa, da bi već oko 9 sati bio cijeli metar niži. Ljudi se u nevjerici okupljaju oko izvorišta komentirajući sa zebnjom ovu prirodnu pojavu, svjesni koliko im rijeka znači.

Isti slučaj, javlja radio Imotski, zabilježen je 24 .svibnja 2004. godine kada se nakon potresa Vrljika za nekoliko sati povukla u utrobu zemlje, ali se srećom ubrzo vratila. Ovoga puta prošlo je više od deset sati, a razina vode i dalje opada.

Na glavnom vodocrpilištu Opačac pumpe ispumpavaju vodu, iako je i ondje razina vode pala tako da je regulirana opskrba vode pučanstva Imotske krajine. Presušili su i poznati vodopadi kod Starog vodovoda, a nivo Vrljike bitno je smanjen u njenom središnjem toku kod Kamenmosta i dalje prema Zmijavcima./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare