Published On: Sub, ruj 8th, 2018

U Konjicu nisu izbrisani samo Hrvati, nego i tragovi antifašizma, čiji su nositelji bili upravo konjički Hrvati

Konjic može biti ogledni primjer što “Patrioti” žele da naprave od Bosne i Hercegovine. I što je to bismilah antifašizam.

Na vješto etnički očišćenom prostoru sada se trebaju izbrisat tragovi o bilo kakvom postojanju “vlaha” bilo koje vrste na tom prostoru.

Tako mnogi koji nakon mnogo godina posjete svoj grad iz kojeg su protjerani sa zaprepaštenjem saznaju da je uklonjen jedan od rijetkih spomenika antifašizmu u tom gradu i to iz razloga što statua žene simbolizira Hrvaticu u narodnoj nošnji.

Da je bila partizanka u  hidžrabu bi li  spomenik i dalje stajao na mjestu?

U Konjicu su Hrvati bili nositelji antifašizma pa je bilo i razumljivo što je spomenik tako napravljen, a čak tri glavne ulice su nosile imena Hrvata narodnih heroja. Tih imena ulica više nema.

Piše se nova povijest. Po novom ukusu. A Konjic se medijski zaobilazi.

Do Drugog svjetskog rata u konjičkom okružju Hrvati su bili većinski narod ali u megalomanskoj općini, šljeganjem muslimanskog stanovništva iz Bjelimića i raznih drugih sela, te nakon Bleiburga  i posljednjeg rata dovedeni su na rub istrebljenja.

Začuđuje da o spomeniku šute oni iz SDPBIH premda se nominalno diče svojim stavovima o antifašizmu. I umjesto da se Nermin Nikšić pozabavi ovim pitanjem on se fotografira s čovjekom optuženim za ratni zločin u Konjicu. Lukomirak. Pijevac. Hamed.  Dokaz na slici ispod:


Da je kojim slučajem ovo učinjeno u Zapadnom Mostaru ili Stocu nebi se ostalo od medijske harange sarajevskih medija, ovako se šuti i zataškava.

S druge strane imamo primjer kako su zapadnohercegovački mediji vrištali kad se u Širokom uklanjao kameni cvijet, autora Njirića.

PERFORMANS LJUDSKE GLUPOSTI: U Širokom uništen Kameni cvijet, autorsko djelo Nikole Njirića

 

I naravno što to u konačnici znači?

Ništa.

Ako velika tvornica Istine iz Sarajeva kaže da je u Konjicu antifašizam a u Širokom fašizam onda je to tako.

.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare