Utorak, 25 lipnja, 2024

Pandurević: Republika Srpska, po svojim ustavnim ovlastima, je država!

Must Read

Republika Srpska, po svojim ustavnim ovlastima, je država u okviru složene zajednice BiH, izjavila je Srni zastupnica SDS-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević.

Ona je najavila da će ova stranka zatražiti smjenu zamjenika predsjedavajućeg ovog doma Denisa Bećirovića zbog kršenja ustavnih ovlasti.

“SDS će 6. rujna na sjednici Zastupničkog doma pokrenuti inicijativu za Bećirovićevu smjenu, jer je otvorenim pismom koje je uputio predsjedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću zbog njegovog stava da je Republika Srpska država, zloupotrijebio dužnost i prekršio ustavnu ovlast“, rekla je Pandurević.

Ona je istaknula da bi, sporiti državnost Republike Srpske bilo isto kao sporiti državnost bilo kojoj državi članici SAD-a.

“RS ima mnogo snažnije ustavne ovlasti od država članica SAD-a“, navela je Pandurević.

Prema njezinim riječima, Bećirević nema prava slati takva pisma u ime Zastupničkog doma, bez suglasnosti Kolegija ovog doma, jer time krši Ustav BiH.

Pandurević je podsjetila da je Bećirević i ranije slao pisma predsjednicima parlamenta Srbije.

“Vrijeme je da se riješimo političara koji ovu zemlju vuku unazad, narušavajući dobrosusjedske odnose u regiji. Umjesto da se sve više i jače povezujemo, političari kao što je Bećirović nastoje da, zbog svoje mržnje, naruše dobrosusjedske odnose“, upozorila je ona.

Pandurević je izrazila očekivanja da će inicijativu SDS-a o smjeni Bećirovića podržati sve stranke iz Srpske, ali i iz Federacije BiH, s obrazloženjem da je riječ o potezu kojim se zloupotrijebila dužnost i u kome se jedan član Kolegija obratio u ime cijelog Doma.

Bećirović je potvrdio za agenciju Anadolija da je uputio otvoreno pismo predsjedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću prosvjedujući zbog njegovog stava da je Republika Srpska država.

Prilikom posjeta predsjednika Skupštine Srpske Igora Radojičića Beogradu u ponedjeljak, Stefanović je tijekom obraćanja novinarima Republiku Srpsku oslovljavao kao državu i zemlju.

ABCportal.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -