Subota, 25 svibnja, 2024

Američki univerzitet u BiH dodjeljuje 750 stipendija za studente

Must Read

SARAJEVO- Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) dodijelit će 750 stipendija za brucoše i transfer studente, u vrijednosti od 5.000.000 KM.

Studenti koji se upisuju u akademsku 2012./2013. godinu, na osnovu vlastitih postignuća, moći će ravnopravno sudjelovati u procesu stipendiranja, čime će na taj način svojim angažmanom moći umanjiti troškove studija na AUBiH-u, priopćeno je s ovog Univerziteta.

Budući studenti će biti u prilici ostvariti jednu od tri kategorije stipendija: standardne stipendije, posebne četerogodišnje stipendije i stipendije za transfer studente.

Standardne stipendije se dodjeljuje na osnovu prosjeka u srednjoj školi i osvojenih bodova na prijemnom ispitu, a posebne četverogodišnje stipendije na osnovu imovinskog stanja, socijalnog statusa, uspjeha u školi i uspjeha na prijemnom ispitu. Stipendije za transfer studente jednog semestra moguće su onim studentima koji žele uraditi transfer na AUBiH da uče po američkom sustavu obrazovanja.

AUBiH se zalaže da cijena studiranja na Univerzitetu bude u okviru mogućnosti potencijalnih studenata širom regije, sve s ciljem da cijena stjecanja kvalitetnog američkog univerzitetskog obrazovanja bude pristupačna studentima različitog socio-ekonomskog statusa.

AUBiH je jedini univerzitet u regiji koji radi po američkom sustavu obrazovanja i nudi visoki spektar praktično zasnovanih visokoobrazovnih programa na dodiplomskim, postdiplomskim i doktorskim studijima. Nastavni planovi i programi koji se izvode na AUBiH-u su usklađena po visokim standardima svjetskih univerziteta.

Tijekom svog školovanja studenti imaju mogućnost putovati i raditi u SAD-u. Work&Travel program je program koji je posebno namjenjen studentima koji žele istraživati, upoznaju nove kulture i steknu radno iskustvo kako bi lakše rješavali zadatke s kojima će se susresti u poslovnom svijetu.

Student koji žele aplicirati za stipendiju mogu to učiniti putem besplatne info linije:             080 020 137       ili putem e-mail: admission@aubih.edu.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -