Utorak, 18 lipnja, 2024

Palestinski predsjednik: Nećemo prihvatiti nijedan mirovni plan SAD-a

Must Read
Palestinci neće prihvatiti nijedan mirovni plan za Bliski istok koji predloži SAD nakon što je priznao Jeruzalem kao izraelsku prijestolnicu, izjavio je u petak u Parizu palestinski predsjednik Mahmud Abas na sastanku s Emmanuelom Macronom, koji je ocijenio da je Washington sada marginaliziran.
“Nećemo prihvatiti nijedan plan Sjedinjenih Država”, rekao je Abas na sastanku s francuskim predsjednikom Macronom dan nakon što je Opća skupština UN-a osudila odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa o priznavanju Jeruzalema kao glavnog grada Izraela.
“Sjedinjene Države same su se diskvalificirale”
“Sjedinjene Države same su se diskvalificirale”, kazao je Abas koji je odbio sastati se s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom tijekom njegova nedavna posjeta Bliskom istoku, u vrijeme dok SAD pripremaju mirovni plan za tu regiju koji bi trebao biti predstavljen u proljeće 2018.
Od 193 države članice UN-a, 128 je glasovalo za rezoluciju kojom se osuđuje odluka koju je 6. prosinca objavio Trump o Jeruzalemu, protivno tradicionalnom američkom stajalištu i konsenzusu međunarodne zajednice, a među njima su bile i brojne američke saveznice poput Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva.
“SAD želi jednostrano izdaleka upravljati situacijom”
Francuski predsjednik Macron smatra da je SAD sada marginaliziran po tom pitanju, ali nije rekao da Francuska namjerava preuzeti vodeću ulogu u toj krizi koja desetljećima truje međunarodne odnose. Abas je, međutim, pozvao na sudjelovanje Francuske.
“Gospodine predsjedniče, vjerujemo vam, poštujemo vas, cijenimo vaše riječi, očekujemo puno, puno od vas, nadamo se da ćemo zajedno nastaviti dobro raditi”, rekao je palestinski predsjednik Macronu.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -