Božićno čudo u Australiji: Brat i sestra vraćeni ocu tri godine nakon nestanka

Prije tri godine, točno dva tjedna prije Božića, u petak popodne, Harry Speath čekao je ispred vrtića tada petogodišnju Serenu i četverogodišnjeg Thomasa, ali djeca se nisu pojavila. Od tada je trajala njegova potraga za njima, a prošle srijede, kako prenose, australski mediji, policija mu je uručila uranjeni božićni dar – njegovu nestalu djecu.

Djecu je otela njihova majka, i tri godine skrivali su se samo 150 kilometara dalje. Njihov otac bojao se da je ona djecu odvela u Europu jer ima i britansko državljanstvo. U tri godine potrage niti jedna institucija nije imala informacija o djeci, nisu pohađala ni vrtić ni školu niti su bila u sustavu liječničke skrbi.

Otac je otvorio i Facebook stranicu “Find Serena&Thomas”, na kojoj je objavljivao vijesti, fotografije i apele za pomoć.

4. prosinca objavio je vrlo tužan post u kojemu je napisao da mu nije jasno kako se jedna odrasla osoba i dvoje djece može tako sakriti da ih nitko ne može naći godinama. Izrazio je nadu da će ih uskoro naći i poručio im da ih voli.