Petak, 21 lipnja, 2024

PALAC GORE ZA GRUDSKU POLICIJU: ‘Palili gume’ i zaradili kazne po 300 KM

Must Read

Tri grudska mladića, poneseni valjda betlehemskim svjetlom na Badnjak su  počinili prekršaj protiv javnog reda i mira kako prenosi policija te su se “naročito drskim ponašanjem” neponašali, a snimku prekršaja objavili su na Facebooku što je bila totalna glupost jer policija u ova mrzla vremena naročito visi na Facebooku.

Operativnim radom utvrđeno je da su navedenog dana, na regionalnoj cesti R-421 u mjestu Drinovci, S. G. (22) iz Drinovaca, M. L. (22) iz Vinjana Donjih, RH, i hrvatski državljanin H. B., sva trojica s motornim vozilima marke BMW, vršili proklizavanja i ‘paljenje guma’, što ima obilježje navedenog prekršaja.

Akcija policije za svaku je pohvalu, no postavlja se pitanje što s onima koji paljenje guma, shvaćaju kao dio biznisa i načina života? Naime prije nekog vremena u Grudama je “izgorjelo” na tone guma, i kolike su kazne za takvu vrstu ekološkog zagađenja? Postoji li uopće pravilnik u BIH koji kažnjava građane za paljenje gume i neodlaganje istih?

Ironija je da je prošle godine poduzetnik iz Konjica bio nagrađen za pothvat godine jer je navodno reciklirao bakrene žice iz guma koje bi slao u Italiju, No nije se eto primjeitlo da ih je reciklirao paljenjem tih istih guma. Živimo u zemlji u kojoj uvozni i bankarski lobi uvodi Euro4 ekološki standard kod vozila dok je istovremeno paljenje guma “narodni običaj”. Primjerice Romi iz mostarskog Rodoča, redovno pale gume, zagađuju zrak, kontaminirajući ga kancerogenim tvarima, koliko puta je mostarska policija izišla na teren zbog toga i napisala kazne?

Neka nam svjetlo paljenja grudskih guma na Badnjak bude putokaz a ne izuzetak.

Naime, u smislu Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke pod ‘naročito drskim ponašanjem’ smatra se ‘bezobzirno ponašanje kojim se ugrožava sigurnost građana, ili kojim se može izazvati osjećaj tjelesne ugroženosti, uznemirenosti ili negodovanje građana’.

Policijski službenici PU Grude izvršili su u službenim prostorijama prekršajnu obradu nad S. G. (22) i nad M. L. (22) tijekom koje su isti priznali izvršenje prekršaja, te su istima uručeni prekršajni nalozi kojima su im izrečene novčane kazne u iznosu od po 300,00 KM. Hrvatski državljanin H. B. trenutno je nedostupan, i nad njim će se izvršiti prekršajna obrada i bit će sankcioniran kada to bude moguće, navodi se u izvješću MUP-a ŽZH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Čović: Čim završe izbori, pitanje svih pitanja će biti izborni zakon

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas je u Sarajevu organizirao tiskovnu konferenciju, odnosno "druženje s medijima" u okviru već ustaljene...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -