Published On: Sri, pro 31st, 2014

CAZINJANKI POLICIJA NE DA U BRAK: Uhićena na putu da se uda u Siriji

”Na području Unsko-sanske županije u utorak ujutro uhićene su dvije osobe koje su priznale da su se zaputile prema Siriji”, rekao je Dubavko Čampara postupajući tužitelj u predmetu Bilal Bosnić Sudu BiH prilikom iznošenja prijedloga za produženje pritvora za osumnjičenog.

Čampara je pojasnio kako je muškarac priznao da je pošao boriti se na strani islamske države, a da je ženska osoba kazala kako je krenula u Siriju udati se.

Dodao je kako se uhićene osobe dovode u vezu s osumnjičenim Bosnićem protiv kojeg je Tužiteljstvo prije nekoliko dana podiglo optužnicu koja ga tereti za javno poticanje na terorističke aktivnosti koju je Sud BiH i potvrdio.

Tužitelj Čampara je na ročištu rekao kako postoji osnovana sumnjada je osumnjičeni Bosnić javno vrbovao bh. državljane na terorističke aktivnosti u Siriji i Iraku te da su tijekom istrage Bosnićevim u telefonima i računalima pronađeni kontakti svih ljudi koji su se vratili iz Sirije, a iz čega je evidentno da su bili u kontaktu s optuženim.

Inzio je i podatak SIPA-e da je na područje Sirije otišlo ukupno 175 osoba, da su se 52 vratile, a da ih je 26 poginulo.

Tužitelj je pojasnio kako je samo u 2013. godini od transakcija iz arapskih zemalja Bosnić primio 100.000 dolara, a u 2014. još 75.000.

”Bosnić je rekao da je taj novac navodno primio za kupovinu zemljišta ali je prema transakcijskim računima opravdano samo 23.000 dolara, dok je upitno gdje je ostali novac”, rekao je Čampara.

Obrana je  negirala zahtjev Tužiteljstva da se Bosniću odredi novi pritvor smatrajući da za tim nema potrebe jer on sigurno neće pobjeći pošto kod kuće ima 17-ero djece.

Bosnić je i danas pozvao na grižnju savjesti kazavši nadležnom sucu da živi u posebnim okolnostima i da ima dosta obiteljskih obveza.

”Ja bi htio dokaz da sam napravio prekršaj u prometu, a kamoli za ova djela koja mi se stavljaju na teret. Ima li više potrebe za ovaj bespravni pritvor?”, rekao je Bosnić.

AVAZ

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare