Published On: Pet, ruj 10th, 2021

“PAKAO XAVIEROVE POŽUDE”: Egzorcist ze zaljubio u autoricu sotonsko-erotskog romana

Španjolski biskup Xavier Novell (52), poznat kao najmlađi biskup u svojoj zemlji, dao je ostavku prošli mjesec i objavio da napušta službu zbog “osobnih razloga”.

Novell, biskup Solane u Kataloniji i egzorcist poznat po svojim konzervativnim stavovima, zaljubio se u Silviju Caballol, autoricu erotsko-sotonističkih romana koja je razvedena majka dvoje djece, piše portal Religion Digital. Vijest o biskupu koji se odrekao službe i celibata zbog spisateljice prenio je i Telegraph.

Novellova odluka da se odrekne celibata zbog Caballol šokirala je njegove kolege biskupe u Španjolskoj. Uz uvjet anonimnosti španjolskim su medijima rekli da vjeruju da je 52-godišnjeg Novella zaposjeo Nečastivi. Navodi se i da je Papa nagovarao Novella da se podvrgne egzorcizmu, što je ovaj odbio.

Žena zbog koje ostavlja Crkvu, celibat i karijeru biskupa je autorica romana “Pakao Gabrijelove požude” i erotske trilogije “Amnezija”. Silviju Caballol izdavači opisuju kao dinamičnu autoricu koja pomiče granice i koja izvrće ideje morala i etike.

Novell je rekao da se zaljubio i da želi učiniti pravu stvar.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x