Published On: Uto, velj 8th, 2022

PAHOR: Papu stanje u BiH posebno brine…

Slovenski predsjednik Borut Pahor razgovarao je u ponedjeljak u Vatikanu s papom Franjom u prigodi 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Slovenije i Svete Stolice, a uz bilateralne odnose bilo je riječi i o razvoju situacije oko Ukrajine, te o odnosima unutar BiH.

Što se tiče ukrajinske krize Pahor je u izjavi za slovenske medije naveo da se je zajedno s Papom zauzeo za njeno mirno rješavanje i za dijalog.

“Mirno rješenje je potrebno naći po svaku cijenu, ukoliko ne želimo dovesti Europu na rub očaja”, kazao je slovenski predsjednik za RTV Slovenija nakon audijencije, prenosi Hina.

Pahor je kazao da je Papi pojasnio i svoje poglede na situaciju na zapadnom Balkanu.

“U regiji nedostaje političke spremnosti za simbolične geste pomirenja”, rekao je u izjavi Pahor, dodavši da Papu stanje u BiH posebno brine i da su obojica ocijenili da se podcjenjuje važnost elementa pomirenja, kojega u sadašnjem trenutku praktično ni nema.

Kako prenose slovenski mediji, Pahor je izrazio nadu da će papa Franjo moći posjetiti Sloveniju “barem na nekoliko sati, možda još ove godine”.

“To je moja velika želja”, kazao je Pahor.

Slovenski je predsjednik rekao da je tijekom audijencije s Papom govorio i o “značenju malih gesti” kako bi svi ljudi osjetili puno zajedništvo u sadašnjoj zdravstvenoj krizi koju je donijela pandemija covida-19.

“To je ono što je papi Franji izuzetno važno za izlaz iz te krize, zato da ostanemo zajednica koja je solidarna i međusobno povezana”, naveo je Pahor u izjavi nakon susreta s papom Franjom.

Pahor se u ponedjeljak u Vatikanu susreo i s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom, i tajnikom za odnose s državama, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, a prisustvovao je i misi koju je na grobu pape Ivana Pavla II održao ljubljanski nadbiskup i slovenski metropolit Stanislav Zore, prenosi Hina./HMS/

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Dončo
Dončo
3 mjeseci prije

Ma Papu su amuri u džep strpali. Uzeli su vatikan preko pape vojtile.

Dončo
Dončo
3 mjeseci prije

I zašto “simbolične geste pomirenja”? Treba totalno pomirenje među narodima izvesti. Oni isti kojima se itekako 1945 zažmirilo na mnogo što šte, danas ne daju ni srbima ni hrvatima da žive.

🇺🇲❤🇧🇦
🇺🇲❤🇧🇦
3 mjeseci prije

Gospodin Papa je veliki postovatelj lika i dijela velicanstvenog predstavnika Hrvatskoga puka u BiH Zeljka Komsica.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  🇺🇲❤🇧🇦
3 mjeseci prije

Hođžaru ne rise

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  🇺🇲❤🇧🇦
3 mjeseci prije

Sta je ,jesi to stigo??? …Pot,ure bles,avo ,lajavo ,izdajnicko i ……da ne zaboravimo …..OSUN,ECENO…..I JBG….MOGAO BI PISATI DO SUTRA …..dosta za sada ovoliko…!!

Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Ljepote na 23% Komšića ćemo uzinad Hrvatima birat još 100god. Selmu mudžahedina iz Bugojna opet, nema veze što je prodao oružje Hrvatskoj i ukrao 9,7miliona km.Nema veze što osmica nema diplomu,nema ni prva hanuma pa liječi (52 je ubila) ljude, nema veze što nas vodi poturčeni Srbin Živković.PROBLEM NAŠEG PAŠALUKA JE TAJ ŠTO SMO OKRUŽENI KRŠĆANIMA SA SVIH STRANA KO PALESTINCI U GAZI.NEMA VEZE BRAĆA TURCI ĆE NAM BACAT POMOĆ PADOBRANIMA HAHAHAHA.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Zato je i zvao Komsica na razgovor.
Da mu objasni sta genocidasi i uzepeovci smjeraju.