Published On: Pon, stu 6th, 2017

Ovo je najvažnija osobina koju imaju svi poželjni muškarci

Znanstveno istraživanje objasnilo je kakve muškarce preferiraju žene i koja je ključna osobina presudila u korist takvih rezultata.

Nije neuobičajena pojava da su neki muškarci prosječnog izgleda, ali visokog samopouzdanja popularniji među ženama nego oni privlačnijeg fizičkog izgleda. Postoji i objašnjenje za taj fenomen.

Studija objavljena u časopisu Psychological Science potvrdila je da su muškarci prosječnog fizičkog izgleda i zavidne razine samopouzdanja poželjniji kod ženskog spola nego oni s višom razinom fizičke privlačnosti.

“Žene preferiraju samouvjerene i dobroćudne muškarce čiji fizički izgled nije nužno povezan s tipičnim standardima ljepote”

U istraživanju je sudjelovalo 96 muškaraca i 103 žene koji su bili dio eksperimenta u obliku brzinskih spojeva. Svaki sudionik proveo je tri minute razgovorajaći s drugim sudionikom, a rezultati su pokazali kako su muškarci koji vjeruju da su privlačniji nego što jesu ženama zapravo i poželjniji, piše Zadovoljna.

Osim što se pokazalo kako je samopouzdanje ključna stvar za ovakav ishod istraživanja, studija je također pokazala kako muškarci koji nisu previše opterećeni svojim fizičkim izgledom odgajaju i samouvjereniju djecu.

Zaključak je jasan, a sada i znanstveno potkrijepljen. Žene preferiraju samouvjerene i dobroćudne muškarce čiji fizički izgled nije nužno povezan s tipičnim standardima ljepote.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x