Published On: Pon, srp 5th, 2021

Otvorena nova istraga o smrti Davida Dragičevića, majka svjedočila

TUŽITELJSTVO BiH je otvorilo istragu o smrti mladića Davida Dragičevića iz Banje Luke koja čeka na razjašnjenje više od tri godine a njegova majka Suzana Radanović je kazala kako je ovo dio borbe za promjenu sustava u kojemu je moguće da policajac nekoga ubije i da se to pokuša prikriti.

“Naš cilj je da u budućnosti policajac dobro razmisli prije nego što ubije nečije dijete a da tužitelj dobro razmisli prije nego što zlorabi svoj položaj i da inspektor dobro razmisli prije nego što pokuša prikriti dokaze o ubojstvu”, kazala je Radanović novinarima pred sjedištem Tužiteljstva BiH u Sarajevu.

Državno je tužiteljstvo preuzelo istragu o smrti Davida Dragičevića čije je beživotno tijelo pronađeno u Banjoj Luci u ožujku 2018. godine. Policija Republike Srpske odmah je tvrdila kako se on utopio u rijeci no roditelji su upozorili kako su policijske tvrdnje pune manjkavosti i sumnjivih pojašnjenja te su ustvrdili kako je David ubijen a ta se činjenica pokušava prikriti.

Tužiteljstvo BiH preuzelo istragu

Pod velikim pritiskom dokaza i javnosti te masovnih prosvjeda u Banjoj Luci Okružno tužiteljstvo u tom gradu otvorilo je istragu pod sumnjom na ubojstvo no ona više od dvije godine nije dala nikakve rezultate. U travnju ove godine Tužiteljstvo BiH je odlučilo kako će preuzeti istragu i ona je sada i formalno otvorena saslušanjem majke Suzane kao oštećene osobe.

Ona je u ponedjeljak u izjavi novinarima neizravno sugerirala kako se već sada može naslutiti tko je ubojica i tko je pokušao zataškati slučaj i ometati istragu.

“Da se radilo kako treba i da su se izuzimali dokazi kako treba, slučaj (Davidova) ubojstva bio bi riješen iste godine”, kazala je Radanović kojoj je potporu došao dati i Muriz Memić, otac mladića Dženana o čijoj misterioznoj smrti u Sarajevu 2016. godine istragu također vodi državno tužiteljstvo nakon što je uvažilo pritužbe obitelji zbog propusta koje je prvotno počinilo tužiteljstvo Sarajevske županije.

U sklopu nove istrage o tom slučaju po nalogu Tužiteljstva BiH zbog prikrivanja dokaza do sada su uhićena dva djelatna i jedan bivši policajac.

Kako je istaknula Radanović, dvije obitelji povezala je zajednička želja da se smrt njihove djece nikada više ne može ponoviti.

“Nitko ne može vratiti ni mog Davida ni Murizovog Dženana, ali će vjerojatno spasiti neku drugu djecu i spriječiti da policija ubija a ne da čuva našu djecu kada izađu navečer”, kazala je Radanović.

Odvjetnik Ifet Feraget koji zastupa obje obitelji kazao je kako su oba slučaja vrlo kompleksna te će takva biti i istraga jer se mora utvrditi cijeli niz propusta.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x