Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Otvarate privatni obrt u Mostaru? Jeste li pitali Faruka možete li to?

Must Read

Imate privatnu inicijativu? Otvorili ste kiosk, trgovinu povrćem,  i prikupili sve papire? Jeste baš sigurni da imate sve što treba? Ako naime nemate pristanak Faruka Kajtaza, njegovu izjavu da je vaš biznis ok i da možete krenuti s radom mogli biste se naći prozvani od Radio Slobodne Europe kao nedozvoljen projekt. A onda ste nagrabusili. Jer međunarodna zajednica u BIH sluša šta kaže RSE. I Kajtaz.

Naime ovaj Mostarac, usudio se prosuđivati kakav bi to trebao biti program Naše TV. Televizije koja je u 100% privatnom vlasništvu. Smeta mu najava Naše TV što će se baviti temama koje su od javnog hrvatskog interesa. I što je u tome čudno da na prostoru BIH gdje nema TV kuće koja prati potrebe hrvatske javnosti jedna privatna TV kuća puca upravo na taj dio publike? Nisu li TV1,  FACE TV, PINK TV upravo dobar primjer privatne inicijative koje su  isto tako krenula na bavljenje javnim temama? Ne samo bošnjačkim nego i hrvatskim i srpskim i svakim drugim? Što je njihovo  legitimno pravo, da se bori na marketinškom tržištu i time jača svoju marketinšku vrijednost?

Kajtaz na druge TV kuće u BIH nema prigovora. Ne pamti se da ih je kritikovao. FTV mu je ok. Šteta što je Hrvati slabo plaćaju, i treba se naći način kako prisiliti da Hrvati plaćaju one koji rade otvoren program protiv njih.
Zastupnik HSS-a Mario Karamatić je zlo, jer je poručio građaninu BIH – ja ne radim za tvoj interes,  i nisam tvoj zastupnik ali želim da me plaćaš, poslavši mu na taj način odgovor što misli o prisilnom plaćanju pretplate medijima koji rade protiv tvog interesa i denunciraju političku misao tvog naroda. No malo tko da ga je shvatio.

Koliko je šizofrena nečija demokratičnost i što si dopuštaju pojedinci neshvatljivo je. Živimo u 2016-oj godini. Komunizam je odavno navodno mrtav. No neki ljudi nikako da ga se riješe. Oni si uzimaju za pravo čak i u privatnom sektoru moderirati stvari. Nenavikli na slobodno tržište, daleki od demokracije, smatraju, da je sasvim ok, komentirati privatne inicijative. Kao da im je babovina. Jadno. Tužno. I totalno bezveze.

Napomena: Faruk Kajtaz nikada niti jednom rječju nije osudio program javnih medija u BIH i njihov jednostrani odnos prema hrvatskom pitanju u BIH. Smatra se demokratom. I čovjekom širokih pogleda.

Poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -