OTRKIVA SE BUGOJANSKA TAJNA: Konačno se pojavio Pokajnik i progovorio o nestanku bugojanskih Hrvata

Narednih dana saznat će se je li na pomolu razotkrivanje jedne od najvećih tajni u Bosni i Hercegovini ili tek još jedna u nizu manipulacija.

Pojavio se naime pokajnik koji je nakon 22 godine šutne progovorio o nestanku dvadesetak bugojanskih Hrvata. Narednih dana saznat će se je li na pomolu razotkrivanje jedne od najvećih tajni u Bosni i Hercegovini ili tek još jedna u nizu manipulacija, piše Večernji list.

Autor teksta, inače glavni urednik bh. izdanja, Jozo Pavković, piše da je zajedno s osobom koja je razgovarala s pokajnikom obišao lokaciju gdje je navodno pokopano više bugojanskih Hrvata koji se još od rata vode kao nestali. Bez navođenja dodatnih detalja o lokaciji Pavković otkriva tek kako se ona nalazi blizu glavnog puta, svega tristotinjak metara od mjesta gdje su istražitelji još ranije prekopavali teren u potrazi za posmrtnim ostacima žrtava. 

– Nakon što se (pokajnik) “ispovjedio” čovjeku kojemu vjeruje pristao je kasnije sve to reći u diktafon. Snimljeno je kako su ubijeni bugojanski Hrvati, tko je vozio kamion natovaren leševima, tko je bagerom kopao rov, tko je upozoravao očevidce na zavjet šutnje.