Utorak, 18 lipnja, 2024

OSVRT Pudarić, Nikšić i SDP-ovi ministri, također, bi trebali podnijeti ostavke

Must Read

Nakon što je SDP i službeno istupio iz  “Platforme”, o čemu je predsjednik Glavnog odbora SDP-a i nezakonito izabrani dopredsjednik F BiH Svetozar Pudarić obavijestio čelnike SDA, HSP i Lijanovićeve stranke “Radom za boljitak” izvršna vlast u F BiH ima podršku samo 27, od ukupno 98 zastupnika u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta, što predstavlja samo 25 posto od ukupnog broja zastupnika. Naime lider SDA Sulejman Tihić izjavio je nakon sastanka kod Budimira da njegova stranka, te HSP i “Boljitak” ostaju u “Platformi” i u vlasti. SDA u Zastupničkom domu ima 23, HSP 2, a Lijanovićeva stranka 5 zastupnika.

No, unatoč tome što su ostali u izrazitoj manjini, dužnosnici ove tri stranke u, nezakonito izabranoj, federalnoj vlasti ne žele odstupiti. A kako će vladati bez podrške parlamenta, o tome očito ne razmišljaju niti o poštivanju demokratskih standarda prema kojima vlada, te predsjednik i dopredsjednici, podnose ostavku čim izgubi podršku parlamenta.

No, na ovom mjestu nameće se pitanje zbog čega i SDP-ov dopredsjednik F BiH Svetozar Pudarić ne bi vratio mandat federalnom parlamentu, a ostavke podnijeli i Nermin Nikšić i SDP-ovi ministri u federalnoj vladi. I to iz dva razloga. Pudarić, Nikšić kao i cjela federalna vlada izabrana je nezakonito, kako je to utvrdilo Središnje izborno povjerenstvo. Ukoliko to i ne prihvaćaju, s obzirom da je OHR suspendirao odluku SIP-a, Pudarić, parapremijer Nikšić i SDP-ovi ministri zajedno s ostalima trebali bi odstupiti, jer u parlementu više ne postoji većina koja ih je izabrala. Tim bi svojim činom trebali dati primjer bivšim partnerima SDA, HSP i Boljitku o poštivanju demokratskih normi.

No pitanje je, kako očekivati od dužnosnika četiriju stranaka Platforme da se ponašaju u skladu s demokratskim normama, kada se zna kako su došli na vlast. ( K. M. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -