Subota, 13 srpnja, 2024

Osuđuju mogući izbor Divjaka za gradonačelnika Sarajeva

Must Read

Organizacija obitelji zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo osudila je mogući izbor Jovan Divjak za novog gradonačelnika Sarajeva, navodeći da je “taj čovjek napravio toliko zla Srbima da to povijest neće zapamtiti”.

“Mi znamo što je Divjak radio 1992. godine, posebno kada je bila `Dobrovoljačka`, ali takav njima odgovara i vrlo je moguće da će delegirati njega ili nekog sličnog njemu. Mi tamo nemamo pravo glasa, ali mislim da to rade u inat srpskom narodu, jer je taj čovjek načinio  toliko zla Srbima da to povijest neće zapamtiti”, rekao je Srni predsjednik Organizacije Mirko Vranić.

Nova koalicija SDP-a BiH, Saveza za bolju budućnost i “Naše stranke” koja je dogovorila zajedničko djelovanje u općinskim vijećima i Gradskom vijeću Sarajeva ima dobre izglede da izabere novog gradonačelnika ovog grada koji će, prema postignutom dogovoru, biti iz reda srpskog naroda, otkrio je izvor blizak SDP-u.

Dobro upućeni izvor naveo je za mostarski “Dnevni list” da SDP BiH pregovora sa osobom kojoj je ponuđena ova pozicija. Iako se ime osobe s kojom se pregovara čuva kao velika tajna, iz SDP-ovih krugova ipak su procurila dva imena – Tatjana Ljujić Mijatović i Jovan Divjak, piše list.

Ljujić Mijatović u posljednjih dvadesetak godina obavljala je više funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Bila je član ratnog Predsjedništva RBiH, kao i veleposlanik pri UN u Beču, a danas je  zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva.

Tužiteljstvo Srbije za ratne zločine podiglo je 2008. godine  protiv Jovana Divjaka optužnicu za ratne zločine zbog odgovornosti u napadu na vojnike JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 2. i 3. svibnja 1992. godine.

Prema podacima MUP-a Republike Srpske, u tim napadima u Dobrovoljačkoj ulici ubijena su 42 pripadnika JNA, ranjena 73, a 215 je zarobljeno.

Napad je izveden na kolonu JNA u centru Sarajeva povlačila, prema ranijem dogovoru, na teritoriju pod srpskom kontrolom.(Srna)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Sve veći broj turista u Čapljini: Uživaju na rijekama i kulturnim znamenitostima

Čapljina, gradić smješten u dolini rijeke Neretve, postaje sve popularnija turistička destinacija, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta, a posebno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -