Published On: Uto, pro 11th, 2018

Osim profesoru FIlandri Komšić prijeti i Hrvatima Središnje Bosne: Mogli biste nestati. Baš kao u RS-u

Nastavi li se sa sadašnjom politikom poticanja napetosti unutar BiH, najveću cijenu mogli bi platiti Hrvati središnje Bosne kojima prijeti sudbina kakva je zadesila hrvatski narod na teritoriju današnje Republike Srpske, upozorio je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu za BHT 1.

Po izvadcima objavljenim na mrežnim stanicama BHRT-a, Komšić je kazao kako se mora odmah prestati s politikom izazivanja svađa i podjela naroda u BiH koja ne prijeti toliko Hrvatima na području Hercegovine koliko može imati katastrofalne posljedice po njihove sunarodnjake u središnjoj Bosni.

Znači li ovo da se Komšić planira povući iz politike, pošto je postao osnovni uzrok rasta netrpeljivosti među nekada dva bratska naroda? Teško.

”Oni nemaju problema da im netko prijeti bilo čim, majorizacijom, ili kako oni to već kažu, ali šta ćemo ako nam se desi da nam se isele Hrvati iz srednje Bosne, i to ne onako kako su izašli iz banjalučke Biskupije, nego sad dobrovoljno odlaze vani. Ostade nam taj prostor prazan. To je katastrofa za narod i za Katoličku crkvu. Prve žrtve ovakve politike i zavađanja su, vjerovali ili ne, Hrvati Srednje Bosne. Nije žrtva neko dolje u zapadnoj Hercegovini. Hrvati Srednje Bosne će platiti tu cijenu zavađanja naroda, besperspektivnosti i straha”, smatra Komšić.

Prve žrtve takve politike kojom se potenciraju zavade bit će, po njemu, upravo Hrvati središnje Bosne.

Očajan, zbog činjenice da je provaljen , da njegov jad i bijedu, politikanstvo koristi, čiji je cilj isključivo materijalno bogaćenje, više ne poštuju niti ugledni Bošnjaci, niti bošnjačka inteligencija, nego samo kleptokrati s Poljina, Komšić je krenuo u pokušaj zavađanja Hrvata Srednje Bosne i Hercegovine. Nešto što je među Hrvatima u BIH odavno provaljeno. Nema Hercegovaca potrčko Bakirov. Ne postoje Hrvati Srednje Bosne, Hrvati Sarajeva, Hrvati Posavine. Postoje samo Hrvati. Samo su Hrvati ti s kojima on ima problem. Na jednoj strani stoje Hrvati ove zemlje, na drugoj Željko Komšić i Slavo Kukić. I to je to .

Biti izabran od strane ljudi koji su na twiterima prijetili da če ubijati Hrvate, a potom izražavati brigu za Hrvate, jadno je. Bolje mu je da šuti, i da se bavi pitanjima onog naroda koji ga je i izabrao. Ili barem dijelovima tog naroda. Onima koji viču “bit će šerijat i bit će tekbir”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare