Published On: Ned, ruj 5th, 2021

Oproštaj u Mostaru: Građani u redu za upis u Knjigu žalosti za Bešlića

Kako javlja naš fotoreporter, u knjigu se upisao velik broj građana, među kojima su i brojne javne osobe.

Povodom smrti bivšeg gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, Knjiga žalosti otvorena je u nedjelju od 10 sati u hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača.

U knjigu se upisao velik broj građana, među kojima su i brojne javne osobe.

Ispraćaj Ljube Bešlića bit će u nedjelju 5. rujna u 14 sati ispred Gradske mrtvačnice Bijeli brijeg. Obitelj će sućut primati od 12.30 sati te mole za tihu sućut zbog epidemioloških mjera. Pokop će se obavit na Rimokatoličkom groblju ‘Masline’.  Sveta misa zadušnica služit će se u ponedjeljak 6. rujna u 8 sati u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Preminuo u petak

Podsjećamo, bivši mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić preminuo je u petak 3. rujna u Zagrebu, nakon duže bolesti. Ljubo Bešlić zadnjih mjeseci se nalazio na liječenju u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, a njegovo zdravstveno stanje postupno, nakon posljednje operacije se pogoršavalo.

Naime, bivšem gradonačelniku Mostara sredinom veljače u Zagrebu je urađena transplantacija srca, nakon koje je njegovo zdravstveno stanje bilo stabilno. Bešlić je tada vozilom Hitne pomoći prevezen u Zagreb na operaciju.

‘Teško je govoriti o sebi’

 ”Da govorim o sebi vrlo je teško i mnogi bi rekli da je to subjektivno. No, moram reći, nije bilo lako u uvjetima koji ne postoje nigdje na svijetu. I zasigurno da u ovakvim uvjetima zavezanih ruku ne možete pokazati svoju potpunu viziju, uraditi ono što ste htjeli. Morao sam se prilagoditi okolnostima iz kojih, sam pokušao izvući najbolje. Ostavljam grad u ekonomsko stabilnom stanju i s te strane mogu reći da grad funkcionira u danim okvirima mogućega na izvrstan način”, rekao je Bešlić u jednom intervjuu pred kraj svojega mandata.

Inače, Ljubo Bešlić je rođen 27. srpnja 1958. godine, a na čelu Mostara je bio od 2004. godine te je gradom upravljao bez Gradskog vijeća od 2012. do 2021. godine čime je ušao u povijest kao najdugovječniji gradonačelnik najvećeg hercegovačkog grada.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x