Published On: Uto, ožu 21st, 2023

OPET NEKA DODIK ČOVIĆ UROTA PROTIV BOSNE: Sljedeće godine otvara se most Gradiška i Hrvatska završava svoj dio koridora 5c

Sljedeće godine otvara se most Gradiška, a Hrvatska će završiti svoj dio posla na koridoru 5c, rečeno je u utorak nakon sastanka ministra mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Olega Butkovića i ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, koji je gostovao u nastupnom posjetu.

Dva su ministra potpisala Dodatak Sporazumu između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici. U sporazum su dodani mostovi Svilaj i Gradiška, izgrađena od njegova potpisivanja prije dvije godine.

Butković je rekao da su to “dva velebna projekta”, napravljena zajedničkim naporima s bosansko-hercegovačkom stranom. Svilaj je u funkciji, a lani je završen i most kod Gradiške, ali čeka se završetak pristupne ceste s naše strane. To bi trebalo biti gotovo početkom sljedeće godine kada će most biti otvoren, rekao je Butković.

Naime, početkom sljedeće godine očekuje se završetak dijela pristupnih cesta, dok će radovi na drugom dijelu koji se spaja na autocestu ove godine tek početi. Bosansko-hercegovačka strana svoje je poslove oko spajanja toga mosta već napravila.

Butković je izvijestio da se na današnjem sastanku razgovaralo i o obnovi postojećih mostova, a tu je najaktualniji most Brčko, odnosno granični prijelaz Brčko – Gunja, gdje je u planu obnova starog mosta. Uskoro bi trebao biti potpisan ugovor za tu obnovu vrijednu oko četiri milijuna eura, što bi Hrvatska i Bosna i Hercegovina financirale s po 50 posto.

Među temama je bila i izgradnja novog mosta kraj Brčkog, budući da je prostorno-planska dokumentacija s hrvatske strane definirala kuda bi išla pristupna cesta.

Analizirano je i stanje na koridoru 5c koji prolazi Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom i završava u Pločama.

“Zajedno s mostom Svilaj i nedavnim otvorenjem autoceste do Belog Manastira gotovo u potpunosti smo izgradili 88 kilometara 5c koridora, a ostalo je tek nekoliko kilometara za koje su Hrvatske autoceste već raspisale natječaj, tako da ćemo već sljedeće godine bili gotovi s kompletnom izgradnjom”, rekao je Butković i dodao kako ga raduje što i Bosna i Hercegovina gradi dionice toga koridora.

Dva su se ministra dotakla i ceste Zagvozd – Imotski koja se nastavlja na cestu Mostar – Grude, no tu se s Bosnom i Hercegovinom mora dogovoriti spojna točka.

Ministri su spomenuli i unsku prugu, bitnu za obje države.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto naglasio je kako je ubrzanje prometa te kretanja ljudi, ideja i robe između Hrvatske i Bosne i Hercegovine jedan od prioriteta.

“Put Bosne i Hercegovine u EU prolazi kroz Hrvatsku i mi moramo otvoriti svoje granice prema vama. Očekujemo suradnju i pomoć”, rekao je Forto, dodavši da očekuje intenziviranje razgovora o unapređenju željezničke infrastrukture.

Pohvalio je hrvatski iskorak u kvaliteti autocesta i cesta, rekavši da Bosna i Hercegovine u tome pomalo sustiže Hrvatsku./HMS/

guest
nije obvezno
25 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
HR🇭🇷HBojovnik

samo vi birajte komšiće neće se ništa promijeniti dok god pajaca gurate u vlast.

Stranput

Ne mogu oni to skuzit!!!!!!!!

HR🇭🇷HBojovnik

prije bi bukva skužila

Bošnje banda terorista

Pa jima je bitno da šuknu komšijama i da ima za somuna i pilava.

ČETNIK ŠUMA

BRAĆO USTAŠE, MORAMO BRZO REAGOVATI! MUDŽAHEDINI U TEŠNJU HOĆE DA PRAVE DRONOVE. RECITE ČOVIĆU DA KRENE U SECESIJU, NE MOŽEMO MI SAMI, POBIT ĆE NAS DŽUMAŠI. BRZO, MOLIM VAS, INAČE ĆE NAM BISMILAH DRONOVI ULETATI PRAVO U PRASE KROZ PROZOR, PIČKA IM MATERINA INŽENJERSKA MUSLIMANSKA!

2 months ago zadnji put uredio ČETNIK ŠUMA
drZlikovac

Dombas….ajde kod mene na more,odmori se malo od Bosne..😀

vitina

Osladila se tebi unitaristička ć..a. Fumaš li im fumaš. LoL!

Bošnje banda terorista

E moj namaz djumašu,ni to vam neće pomoći kad dodje vrijeme denacizacije.Dodik je dobio garancije moskve samo treba službeno da ih pozovu i dolaze.Cirkon i kalibar dobacuje do BiH na koju tačku hoćeš.Konjino debilistanska pa vi ni haubicu samohodnu u Bugojnu ne znate sastaviti.Već ste tražili od srbije da vam pomogne,treba imati kamion i dobru mehaniku za automatsko punjenje a ne samo staviti staru haubicu na neki kamion.hahahahahah

2 months ago zadnji put uredio Bošnje banda terorista
Bošnje banda terorista

To pravi Republika Srpska sa svojim kreditima a ne BiH.Znači šta ima BiH sa održavanjem mosta kad BiH nema fond i pare za to.Već mostove na državnoj gransi održavaju putevi Republike srpske.Ne možete pisati da BiH ministarstvo potpisuje zajedničko održavanje sa hrvatskom vladom kad to nije isto.

Vladimir Putin is wanted !!!

Most je iznuđen od preplašene Hrvatske odn njenih vlasti !
Ugovor je potpisan u Zagrebu isti dan a malo prije Dodikovog veta na iŠLJAMističku blokadu koja se nije niti mogla sprovest naspram investitora a to je Eu koji spaja svoj teritorij !
Na žalost Hr strah (bezrazložni) je bio pre jak !
Uz most je izgrađena obilaznica sa Hrvatske strane što se zanemaruje a ona služi kasabi šta se zvala “bosanska”
Hrvatska gradi Srbljima, Turcima i inima koji će putovati preko Gradiške, Brčkog, Bjeljine u SSmrdiju Erdogano-kineskom autocestom na uštrb davno izgrađene ceste kroz Hr do SSmrdije, gp Bajakovo !
O koridoru 5C i izgradnji mosta Svilaj i gp velikog kapaciteta koji ne vodi nigdje a koji složno opstruiraju i Srblji a osobito muslemani neću ni govoriti-pisati !
Hrvatsku vode potkapacitirani ljudi !

Vladimir Putin is wanted !!!

Nije sve crno Hrvatska je Bosni i Hercegovini prijatelj ima naj dužu granicu, izvozi ulje, vegetu i jamnicu !

drZlikovac

Pričaš gluposti ,ništa neobično…Hrvatska je Dodikovim vetom i pristankom na financiranje mosta kod Gradiške ubrzala rok izgradnje Pelješkog minimalno 2 godine ,toliko bi sigurno prošlo dok bi situacija zbog BiH tužbe bila čista..da je gradnja kasnila cijena bi bila dupla samo zbog rasta cijena repromaterijala…a i sami most kod Gradiške nije bačena investicija ..

drZlikovac

Sarajevo je blokadom želilo ubrzati dogovor o granici…ti u svemu vidiš Islam i Muhameda ,dabogda ti dica dimije nosala..idhijoht..😀

Vladimir Putin is wanted !!!

Radiš felacio iŠLJAMistima (by Vitina) a i djeca 🚸 će ti isto raditi !
Sikter SSroljo , pas ti mater. . .

drZlikovac

Vitina je providan ,on svršava na svaki lajk ,shodno tome i piše…ne daj Bože da dobiješ precizan odgovor ako ga priupitaš ,stalno se nešto izmotava i prebacuje intenciju na nebitno …taj ne odgovara bez središnjice,tek kad o nekoj temi središnjica iznese mišljenje on shodno tome formira “svoj” stav..

Vladimir Putin is wanted !!!

Vitina je sporedan, ja tebe s pravom vrijeđam a ti se raspiso. .

Vladimir Putin is wanted !!!

SSroljo muslemanski glupi šteta je nastala uslijed iracionalnog straha a hrvateka i muhamedanaca i svetosavaca !
Pas vam mater svima !

Vladimir Putin is wanted !!!

SSroljo muslemanski, priznaješ trgovinu sa Hrvatske strane (isti dan -3,5 sati) i opravdavaš je zbog nekrofilije (granica na Drini) glup si SSroljo !!!

Vladimir Putin is wanted !!!

SSroljo muslemanski, muhamedanaci i svetosavci kharaju Hrvatsku na dnevnoj bazi uz asistenciju gladne i pohlepne katoličke crkve a jedan dio klera je i izravni jatak u seksu i ataku na Hr proračun !
Sikter SSroljo muslemanski !

drZlikovac

Kakva šteta..kakvog straha ?
😀

Vladimir Putin is wanted !!!

Usraša nekrofil, ne razumi ili želi laprdat !?

Vladimir Putin is wanted !!!

Svaka investicija ima neku korist a često puta i štetu, sve je utuživo na izvolite !?

drZlikovac

Imaš pravo…i tebe se može tužiti ,ako ništa ono da vidim tko mi majku spominje…😀

drZlikovac

Mislim da bi bila dobra investicija..

Vladimir Putin is wanted !!!

Investiraj, dapače !?