Utorak, 25 lipnja, 2024

OPET BEZ KONZULTACIJA S NADREĐENIMA: Zlatko Lagumdžija u posjeti SAD-u

Must Read

I dok mu se u državi vodi rasprava o njegovoj smjeni, zbog neustavnog ponašanja  Zlatko Lagumdžija boravi u Sjedinjenim Američkim Državama i to opet samovoljno i bez konzultacija s premijerom BIH i  predsjedništvom. Toliko o državi za čovjeka.

Kako je priopćio Ured za odnose s javnošću MVP-a BiH, Lagumdžija će na poziv Republikanske stranke nazočiti Nacionalnoj konvenciji ove stranke koja će se održati u Tampi, Florida, od 27. do 30. kolovoza.

Tijekom dosadašnjeg boravka u Washingtonu, osim sastanaka s čelnicima State Departmenta i Kongresa SAD-a, Lagumdžija se sastao s bivšomm državnom tajnicom u Vladi predsjednika Williama Clintona i predsjednicom Albright Stonebridge grupacije Madeleine Albriht.

Također, Lagumdžija se sastao s predsjednikom Nacionalnog demokratskog instituta Kennethom Wollackom, te bivšim pomoćnikom državne tajnice Madeleine Albright i vođom tima koji je u Daytonu pisao Ustav BiH Jimom O’Brianom.

On je upoznao sugovornike sa svojom vizijom trenutne političke situacije u Bosni i Hercegovini i aktivnostima na implementaciji presude “Sejdić i Finci” kao dijela ukupnih ustavnih reformi.Naranvo, pri tome je izbjegao reći koliko je sam odgovoran za postojeću krizu u zemlji.

U kontekstu približavanja Europskoj uniji Lagumdžija je upoznao sugovornike s trenutnim statusom europskih integracija Bosne i Hercegovine i tom prilikom izrazio uvjerenje da je nakon prvog Dijaloga na visokoj razini o procesu pristupanja BiH Europskoj uniji, održanog 27. lipnja u Bruxsselu, o čijim detaljima je također govorio, Bosna i Hercegovina jedan korak bliže europskoj obitelji nacija.

Iako BIH nije politička nacija, niti država nacija, pa čak niti država Lagumdžiji to nije smetalo reći. Kako će BIH postati jedna od članica u velikoj obitelji nacija. Aha. Pogotovo s Mevlidom u njoj.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Što će se dogoditi s BH društvom nastavi li se politička tiranija OHR-a i US ambasade?

Godina je 2037. US ambasada stavila je na crnu listu sve bh. političke stranke i gotovo 90% građana. Platni...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -