Petak, 21 lipnja, 2024

OKRUPNJAVANJE BOŠNJAČKE LJEVICE AL I JUNAČKE ŠEHER DESNICE: I Halalisti razmišljaju o ujedinjenju. Čim nađu tko bi htio s njima. Dvojicom…

Must Read

Rezultati HSP-a BiH na Općim izborima bili su ispod očekivanja, zaključak je nakon kraćeg teferiča 12. sjednice Glavnoga stana Hrvatske stranke prava BiH održane 7. decembra u Mostaru je.

”Za podsjetiti je kako je partija bila parlamentarnom na razini BiH i entiteta, a nakon ovogodišnjih izbora parlamentarnom je na razini entiteta Republika Srpska. Svakako je HSP BiH iako u manjem broju u odnosu na prošle izbore zastupljen i u županijama”, priopćeno je nakon sjednice na kojoj jednoglasno zaključeno da se zadužuju predsjednici županijskih vijeća za narednu sjednicu Glavnoga stana, koja bi se trebala održati početkom sljedeće godine, predložiti prijedlog mjera od podružnice do podružnice na koji način revitalizirati stranku.

Naime, na sastanku je rečeno kako postoje oni koji su do sada bili pasivni ili su se na ovaj ili onaj način udaljili od stranke te su pozvani da se uključe na većoj razini djelovanja kako bi do sljedeće godine i redovitog sabor HSP BiH kako je to pravi način istinske konsolidacije stranke.

”U cilju poboljšanja općega političkoga stanja unutar bošnjačkog političkoga korpusa u BiH kojem se HSP nakon izdaje nacionalnih interesa hrvatskog naroda uglavnom i obraća, donesena je odluka kako Halalisti moraju preuzeti ulogu glavnoga poticatelja u cilju otvaranja razgovora sa svim  državotvornim strankama oko suradnje, zajedničkoga djelovanja, okrupnjavanja i mogućeg ujedinjenja.
Pravaši su dali i potporu konstituiranju Hrvatskoga narodnoga sabora BiH, ”što se mora učiniti nakon izbora, na izvornim načelima kako je to utemeljeno 2000-te godine u Novome Travniku”.

Što se njih tiče HNS nije poznato, no moguće je da je to naznaka kako se Halalisti iz bošnjačkog političkog bloka žele vratiti nazad u hrvatski.

”Halalisti  Bosne će dati puni doprinos djelovanju unutar takvoga HNS BiH i nadamo se kako će to biti važnim odmakom k cilju uspostave hrvatskoga zajedništva koje nam je više nego potrebito poglavito u rješenju hrvatskoga nacionalnoga pitanja u BiH”, navedeno je iz pomalo otužnog HSP-ova Ureda za informiranje i medije u kojem biste Ante Pavelića , ovaj put nije bilo.

Koliko je ova družina zalutala u politiku, sama odgovorna za socijalno stanje, koliko je hrvatski narod koštala biografija i privatne frustracije Zvonke Jurišića i Ćane Primorca nisu rekli. Kao ni to gdje im je bila ideja o hrvatskom zajedništvu kad im je ponuđeno da pogaze hrvatsko pravo na parlamentarnu demokraciju. Nisu kazali niti to zašto vodstva stranaka ne daju ostavke budući da je stranka praktički nakon ovih izbora ostala tek mrtvo fašistoidno slovo na papiru.

Zašto vjeruju da će Hrvati u BIH nakon što su poharali županijski a potom i federalni proračun, za što će nam trebati desetljeća oporavka, ikada više nečemu što je predvođeno Jurišićima i Ćanama dati bilo kakvo povjerenje? I otkud im samo ego, i ta količina narcizma da se više uopće pojavljuju u javnosti? Pogotovo s ovakvim idiotskim priopćenjima.

A ne rekoše ni gdje je Budimir, jel živ čovjek , nešto se postidio malo. I kad će Čamber kući? Prije pedikure ill poslije?

Stranka nekad grlatih ustašoida postala je stranka sarajevskih metroseksualaca. Najskuplja greška Hrvata u BIH. Što je u tradiciji pravaštva. Ništa Hrvati u svojoj povijesti nisu tako skupo platili kao pravaške jurišnike koje su postavljali majorizatori i strane okupacione sile.

Al prije će deva kroz iglene uši proći nego će pravaška moždana vijuga do dijela mozga koji se bavi kritičkom samosvijesti pronijeti bilo kakav impuls. Jedini impuls na što to reagira je kad ima kažeš para, janjetina i drž ga. Ko niži oblici primata…

A bave se ko biva politikom.

poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Čović: Čim završe izbori, pitanje svih pitanja će biti izborni zakon

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas je u Sarajevu organizirao tiskovnu konferenciju, odnosno "druženje s medijima" u okviru već ustaljene...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -