Published On: Ned, pro 7th, 2014

ŠEF KOMUNALNOG KONJIC reciklirat će nacionalsocijalističi otpad, ono što je ostalo nakon Lagumdžijine “socdemokracije”

Nermin Nikšić izabran je jutros rano za mrtvozornika najšovrenskije partije u BIH tzv. Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na Trećem izvanrednom kongresu te stranke u Sarajevu koji je počeo jučer.

Nikšić je u drugom krugu glasanja dobio podršku 233 delegata.

Kandidati za predsjednika SDP-a bili su još Selim Bešlagić, Besima Borić, Nermin Nikšić, Svetozar Pudarić i Mirko Pejanović.

U Nadzorni odbor SDP-a izbirano je 11 članova, a u Glavni odbor 121 član.

Delegati su prethodno usvojili prijedlog Glavnog odbora SDP-a da redovni kongres Stranke bude održan najkasnije godinu dana prije Lokalnih izbora 2016. godine.

Također, delegati su dvotrećinskom većinom dali podršku ujedinjenju sa Unijom socijaldemokrata (USD).

Sporazum o ujedinjenju dvije stranke 27. studenog potpisali su predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i predsjednik USD-a Miro Lazović.

Novoizabrani predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je jutros u obraćanju delegatima da će se u narednih devet mjeseci posvetiti borbi za oporavak SDP-a i pozvao kolege da mu pomognu u promjenama koje će provesti u Stranci zajedno.

Naglasio je da je borba za novi SDP i borba za novu Bosnu i Hercegovinu, jer bez jakog SDP-a nije moguća BiH kakvu želi velika većina njenih građana.

Nikšić je poručio da želi napraviti SDP koji će biti privlačan mladim ljudima, radnicima i umirovljenicima, a čiji će fokus biti borba za gospodarski razvoj, poboljšanje položaja radnika i umirovljenika, te borba protiv kriminala i korupcije.

Posebno je zahvalio dosadašnjem predsjedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji, istaknuvši da je bio njegov najbliži suradnik u dobri i zlu, kad su pobjeđivali i gubili.

Izbor novog predsjednika SDP-a , stranke koja je dva puta do sada uspjela unazaditi ekonomski progres FBIH u doba Alijanse 2000-2002 i u doba Platforme 2010-2014 , pratio je i TV skandal.

Naime za potrebe SDP-a javna TV kuća FTV ponašala se kao da smo u Kini. Tako je izbor novog šefa SDP-a praćen kao u nekim bivšim režimima a izboru su posvećene cijele emisije kao da se radi o krucijalnom pitanju za život građana a ne petoj po redu stranci u FBIH.

FTV naravno nije prenijela da je Lagumdžijin nastup u Europskom parlamentu praćen uz šok i nevjericu zastupnika, komentarima tipa – tko je ovaj idiot. Umjesto toga u BIH je Lagumdžija predstavljen kao duhovit govornik, dok su kadrovi kada Europski izaslanici napuštaju salu čuvši kako se Lagumdžija obraća, izbrisani.

Federacija je zbog izbora Komunalnog redara, koji će idućih godina pospremati sve što je uneredio Zlatko na nekoliko dana postala Narodna Republika Kina.

poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare