Published On: Sri, svi 9th, 2018

OHR obećanja, OHR laži, OHR kršenja prava, OHR pljačke i OHR lažna briga za Vladavinu prava

Valentin Inzko u pismu Inzku spomenuo je i vladavinu prava. Te kako ju domaći lideri opstruiraju.

Sjeća li se netko Hercegovačke  banke? Banke koju je opljačkao OHR. Ili možda slučaja Leutar?

Evo kako izgleda vladavina prava kada ju režira OHR:

Ashdown iz 2002 godine:

Hoćete li rezultate istrage o Hercegovačkoj banci iznijeti uoči izbora?

PA: Što se tiče Hercegovačke banke mogu reći da vladavina prava za mene jest najvažnija stvar. (I za Inzka je) Apsolutno sam odlučan ne dopustiti sustav kojim će rukovoditi politika. Postoje i oni koji su i meni sugerirali da smo trebali tretirati taj slučaj pred sudom kao politički čin. Rekao sam – ne. Jer istraga o Hercegovačkoj banci bit će zakonska. Kada bude sve spremno rezultati će biti poznati i neće biti iskorišteni u političke svrhe.

Jednako kao Hercegovačka banka, tako i istraga o ubojstvu hrvatskog ministra Joze Leutara jako frustrira Hrvate. I vi ste obećali da ćete nešto poduzeti?

PA: Moj je posao da osiguram da se prema svim predmetima pred sudom postupa na ispravan način, a posebno da ne dolazi do nerazumnih zastoja. U cijeloj priči meni je nejasno zašto obrana nije omogućila da suđenje napreduje. Promatram taj slučaj ima li zastoja ili odugovlačenja, ali zasad nemam nikakva razloga poduzeti bilo koje druge mjere.

 

Vama onda očigledno vaši savjetnici nisu prenijeli da sudac Miso na najgrublji način opstruira suđenje. Primjerice, za ključnog svjedoka Merima Galijatovića ustvrdio je da se nalazi u Americi. No, naš novinar ga je snimio ovih dana kako bezbrižno roštilja tu u blizini Sarajeva?

PA: To ipak nije pitanje za mene, već za sud. Ja jednostavno smatram da je iznenađujuće da obrana zadržava napredak suđenja. Možda nisam u pravu. Inače, ne mogu se upuštati u sve probleme. Imam ih previše. Imam cijelu šumu problema. Ja se izgubim u njima. Zato se moram usredotočiti na određene stvari ili u suprotnom neću ništa postići. Neću se zavlačiti u detalje ako nisu važni.

 

Ako u ovom trenutku osjećate bijes, ili strah, ili nazirete laž, OHR-a, smirite se. Posve je normalna reakcija da to osjećate.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare