Published On: Sri, ruj 8th, 2021

OHR demantira Komšića: ‘Schmidt nije na ničijoj strani’, pročitaj Dayton

”Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nije stao na ničiju stranu već je govorio o situaciji i opisao različite stavove”, kazali su za N1 iz Ureda visokog predstavnika u BiH.

”Visoki predstavnik je u nedjelju, 5. rujna, sudjelovao na Konferenciji Njemačkog atlantskog društva, koja je imala za cilj upoznati sudionike s posebnim karakteristikama političkog i izbornog sustava BiH kako bi se dobila podrška za BiH.

Visoki predstavnik je zahvalio predsjedatelju Predsjedništva Komšiću koji je dao značajan doprinos ovoj konferenciji svojom izjavom putem video linka.

Visoki predstavnik je govorio o situaciji i opisao različite stavove, pri čemu je napomenuo da su trenutni razgovori o reformi izbornog zakona teški.

On nije stao ni na čiju stranu, a predložio je da se zajednički radi kako bi se na vrijeme započeli razgovori o zakonu ili izmjenama zakona, prije održavanja izbora 2022. godine.

Visoki predstavnik poziva zakonodavna tijela u BiH da provedu preporuke ODIHR/GRECO -a i Venecijanske komisije i prezentiraju paket izbornih reformi koji je u skladu s demokratskim principima i odlukama Europskog suda za ljudska prava i odlukama Ustavnog suda BiH koje se odnose na izbore.

Svaki zakon treba poštivati principe Općeg okvirnog sporazuma za mir”, navodi se u odgovoru Ureda visokog predstavnika u BiH za N1.

Iz dosadašnjeg iskustva čini nam se ipak da zatečeno bošnjačko osoblje OHR-a medijsko-političkom hajkom pacifizira Schmidta. Ovu reakciju doživljavamo nikako drugačije nego predstavljanje Schmidta kao budućeg Inzka. Koji ima potrebu pravdati se Čaršiji. Počeo je proces “mljevenja” karaktera. Do kraja godine očekujmo da je 4 trećina od 17.

guest
nije obvezno
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x