Određene mjere zabrane Naseru Oriću

Sud BiH odredio je mjere zabrane Naseru Oriću, ratnom komandantu Armije RBiH za Srebrenicu nakon što je Tužiteljstvo BiH zatražilo da mu se odrede mjere zabrane zbog opasnosti od bijega jer je Orić u BiH stigao u ekstradicijskom postupku, također zbog utjecaja na svjedoke.

Predložene mjere zabrane odnosi se na ograničeno kretanje na područje Sarajevske i Zeničko-dobojske županije, kao i zabrana kontakta sa svjedocima, drugim osumnjičenim i tjedno javljanje nadležnom policijskom organu MUP Sarajevske županije, kao i oduzimanje dokumenata i zabrana izdavanja drugih.

Podsjećamo, u ponedjeljak je održano ročište pred sudinicom za prethodni postupak Suda BiH Željkom Marenić u slučaju Naser Orić, a za kojeg Tužiteljstvo BiH tvrdi da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva 8. lipnja 1992. i 12. srpnja 1992. u mjestu Zalazje općina Srebrenica.

Iako je obrana tražila da Sud BiH preispita zahtjeve Tužiteljstva BiH ipak je sutkinja donijela odluku o mjerama zabarne, piše Radiosarajevo.

Naser Orić, ratni komandant Srebrenice u petak 26. lipnja 2015. je izručen BiH iz Švicarske gdje je uhićen 10. lipnja po teralici Srbije za zločine u selu Zalazje kod Srebrenice.

more recommended stories