Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

ODLAZAK NAJLJEPŠE DAME DŽEHENEMA: Hoće li EU otvoriti fondove Bosni i Hercegovini nakon njenog odlaska?

Must Read

Bila je najmoguće kadrovsko rješenje na tlu BIH za ministricu vanjskih poslova.

Stara zvijezda CIA-nih protokola još je prije nekih osam godina dobila oštru odbijenicu za veleposlanicu pri NATO-u u Brusselu. Vijest je to koja je prošla ispod radara budući da se korumpirani Osmica potrudio da druge priče odu u javnost. Samo ne njena. A tu ga je pokrivao i Lagumdžija. Raniji vladar ovog ministarstva koji je u njemu nađiđao svoje kadrove.

Ni on nije toliko omiljen preko bare koliko se predstavlja. A još manje neupućen u binladenovska stremljenja SDA tijekom i poslije rata. Bio je dio visokih “patriotskih” ratnih i poratnih struktura. U doba kad su se krili kampovi. I sijalo novo sjeme.

Važno je znati da USA ne odbija baš tako glatko i baš tako brzo baš svakoga za veleposlanika pri NATO-u. Još je važnije znati da ozbiljna država nikada na tako važno sigurnosno mjesto ne šalje nekog tko nije poptuno čist po pitanju militantne prošlosti.

Potencijalni AL Qaedin pokušaj da u srce NATO-a instalira potencijalnu vlastitu mamu zaštitnicu i el mudžahid heroinu tako je prošao bez Headlinesa u BH medijima. Posljedično i u svjetskim.

No oni koji trebaju to znati znali su i znaju.

No nakon te poruke SDA-u da se ne zajebaje s kadrovima koji su 2001 znali tko je Abu Meali i koliko je odan Bin Ladenu, pa su ga ipak, pod lažnom BH putovnicom spremili u NYC i to u samu zoru napada na WTC, ova partija nije shvatila poruku.

Postavili su ju da predstavlja BH društvo po Europi i svijetu.

I ona je to, barem što se SDA tiče uspješno uradila. Zaustavila priliv europskih turista u BIH, zaustavila je europske i US fondove, i na široka vrata pokušala je BIH otvoriti Saudiji. I to uz pomoć prekaljenog UZP-ovca, desne ruke Jadranka Ratnog Prlića – Zorana Perkovića.

Čovjeka svih sistema.

Sada kada nje više nema, kada bestragom bježi u neku od svojih brojnih vila po svijetu, ili u Hrvatsku, na materino i kada na čelo MVP-a dolazi nekakav Bošnjak, navodno po čuvenju i sportskom habitusu nenavikao da mrzi drugog samo zato jer je Srbin ili Hrvat, koji izgleda cijeni poštenje, junaštvo i duh, moguće da Europa konačno otvori fondove Bosni i Hercegovini.

Čisto kao nekakav početni avans da se pomaknemo s mrtve Biserine i Bakirove Točke.

Točke talionice. Spremne za laonicu 2.

I konačno uhvatimo zraka.

Ta prokleta Europa nikada nas nije voljela, i vazda nas je gledala kao plijen. Naše višestoljetne okupacije pod Osmanlijama nisu ih posebno boljele  premda smo im bili viševjekovni zid od krvi. Više ih je proždirala  želja da nam zamijene poziciju okupatora svojom. Plakali su za našim rudama, rijekama i prostorima. Da ih se što prije domognu. To , kako stvari stoje čine i danas. Njihovo smo jeftino bijelo roblje, što smo bili i u doba AU monarhije.

Jesu li nove elite Brusselsa danas drugačije? Jesu li ono što tvrde da jesu? Humanisti.

Vidjet ćemo.

No ako uvidimo, da ipak nisu, možda je vrijeme da se konačno otrijeznimo, i da shvatimo da je rat prijestolja koji su nam tu ubacili , njihov hologram.

Koji samo zajedno možemo srušiti.

Baš kao 0ne slavne, najslavnije godine, naših slavnih porobljenih naroda  – 1918.

- Advertisement -

23 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

23 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mioković predložen za predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Miličević za zamjenicu direktora Federalne Agencije za bankarstvo

Povjerenstvo za izbor i imenovanje Zastupničkog doma Federalnog parlamenta danas je predložilo Zastupničkom domu da na sjednici 28. svibnja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -