JE LI BIH KONAČNO UŠLA U POSTRATNU FAZU? Oni po prvi put stoje izmješano a u Vijeću nema niti jedan šef logora…

Uvijek do sada, prilikom imenovanja Vijeća ministar, Hrvati su stajali uz Hrvate, Srbi uz Srbe a Bošnjaci uz Bošnjake.

Na ovoj fotografiji to nije tako. Potpuno su svi izmješani.

Osim toga, ovo je prvo Vijeće ministara u kojem nema niti jednog aktera rata. Ama baš niti jednog koji je odlučuviao o jamama.

Niti jednog koji je slao Al Qaedine agente u BH diplomaciju.

Tako da Murphey, ovaj put neće morati pisati State Departmentu.

Bilo bi stoga mudro, da BIH Vijeće ministara, uvjetuje Predsjedništvu, da osoba koja odlazi u UN, mora biti profesionalac, lojalan i srpskom i bošnjačkom članu Predsjedništva. Te Vijeću Ministara, na čijem je čelu hrvatska članica Predsjedništva.

Dakle prednost Zlatka Lagumdžije tek je u tome što on nije lojalan Komšiću, pa ga s te strane Hrvati i mogu prihvatiti. No ta prednost je nedovoljna.

Mana mu je što je bošnjački nacionalšovinist koji se ogriješio o dvije vrlo važne karakteristike naše zemlje.

Jedne koja se zove hrvatstvo i druge koja se zove srpstvo. Pa je njegovo pošiljanje na najvažniju diplomatsku adresu  udaranje u dva od tri BH temelja. No poprilično pljuvanje i u lice Bošnjacima.

Vrijeme je da lideri u Bošnjaka koji su se navodno odlijepili od Bakira, Pakistana i Erdogana shvate da su to dvije trajne kategorije u kraljevini našeg kralja Tvrtka. Da su to bile i da će to biti. I da ih se ima poštovati ako će se poštovati ova zemlja. Kao što i oni imaju imperativ poštovati Bošnjake. Jedan od tri Tvrtkova naroda.

Novom Vijeću ministara želimo da urade čudo. I da dobro naćule uši o potrebama sviju u ovoj zemlji. Došlo je vrijeme da BIH prestane biti Republika Sarajevo. I bude zemlja svih nas.

Jer ovo nije Lagumdžijina prćija, nije ni Komšićeva, a najmanje je Izetbegovićeva.

Jer netko tko izdaje državne tajne BIH, bliskoistočnim predsjednicima i po čijem se očevom grobu javno obeščašćuje BIH, tako što se po tom mezaru posipa pepeo ubojice srednjovjekovne Bosne, pepeo El Fatihov, takav netko ne bi smio imati BH putovnicu, niti političku stranku u BIH. Trebao bi biti tužen za velizdaju i sramoćenje države.

Na Tvrtkovoj ste zemlji.

Poštujte ju i služite joj. Ili ćete biti izbačeni iz razreda.

SDA, družina kažnjena zbog smanjenog vladanja to će morati shvatiti. Sad ili sutra.  No već prekosutra možda bude kasno.