Inspektorat RS dozvolio je odlaganje poništavanja diplome Osmanu Mehmedagiću Osmici, direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OAA), potvrđeno je “Nezavisnim“. Podsjetimo, “Univerzitet za poslovne studije” Banja Lluka, gdje je sporna diploma stečena, putem punomoćnika je Inspektoratu podnio zahtjev za odlaganje izvršenja rješenja republičkog prosvjetnog inspektora do okončanja upravnog spora pred sudom, pokretunog protiv drugostuapnjskog rješenja Ministarstva za naučno-tehnološki […]

" />
Published On: Sri, lis 30th, 2019

Odgođeno poništavanje diplome direktora OSA-e

Inspektorat RS dozvolio je odlaganje poništavanja diplome Osmanu Mehmedagiću Osmici, direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OAA), potvrđeno je “Nezavisnim“.

Podsjetimo, “Univerzitet za poslovne studije” Banja Lluka, gdje je sporna diploma stečena, putem punomoćnika je Inspektoratu podnio zahtjev za odlaganje izvršenja rješenja republičkog prosvjetnog inspektora do okončanja upravnog spora pred sudom, pokretunog protiv drugostuapnjskog rješenja Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacijsko društvo Republike Srpske, a kojim je odbijena žalba Univerziteta na rješenje republičkog prosvjetnog inspektora.

U predmetnom zahtjevu se, između ostalog, navodi da bi izvršenjem spomenutog rješenja nastala šteta i štetne posljedice za Univerzitet i za Osmana Mehmedagića, te da zakonom ili drugim propisom nije isključena mogućnost odlaganja izvršenja rješenja.

“Odlučujući po navedenom zahtjevu, ovaj organ je dozvolio odlaganje izvršenja rješenja do donošenja konačne sudske odluke u upravnom sporu, koji se vodi pred Okružnim sudom u Banja Luci, povodom podnesene tužbe”, rečeno je u Inspektoratu RS.

Rješenjem republičkog prosvjetnog inspektora, podsjetimo, naloženo je “Univerzitetu za poslovne studije” Banja Luka da poništi diplomu Mehmedagića i oglasi je ništavom u Službenom glasniku Republike Srpske. Na rješenje inspektora blagovremeno je izjavljena žalba drugostupanjskom organu, koji je nakon provedenog postupka odbio žalbu kao neosnovanu. Protiv drugostupsnjakog rješenja Univerzitet je pokrenuo upravni spor pred Okružnim sudom u Banja Luci.