Published On: Pet, lis 12th, 2018

SNAŽNA PORUKA HRVATSKIH STUDENATA IZ MOSTARA: Demokracija je mrtva, Federacija je mrtva, Komšić za nas ne postoji!

U Mostaru je večeras održana prosvjedna šetnja povodom bošnjačke organizirane otimačine pozicije hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Više tisuća Hrvata okupilo se ispred zgrade Građevinskog fakulteta u Mostaru odakle su u koloni  mirno i dostojanstveno mostarskim ulicama došli i do Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH na šetnici Nikole Šubića Zrinjskog.

Na prosvjedu su večeras bili Hrvati iz svih dijelova BiH, od Orašja, Domaljevca-Šamca, Odžaka, Žepča, Usore, Središnje Bosne pa sve do Neuma. Među tisućama Hrvata koji su večeras prosvjednom šetnjom iskazali zgražanje trećim gaženjem hrvatskog ustavnog prava bošnjačkim glasovima mogla se viditi ljutnja na licima i rezigniranost nakon 4 puna tjedna fašizacije hrvatskog društva u BIH koja je izlazila upravo iz usta onog koji je , kako bi osvojio glasove, među Bošnjacima raspirivao fašističke parole o oduzimanju prava narodu vlastitog oca. Hrvatskom narodu.

Takvo političko dno, takvu ljigavost, takvu želju za vlašću, samo kako bi se ugodilo sebi, makar se iručilo pravo vlastitih djedova,  novija hrvatska povijest ne pamti.

[envira-gallery id=”420453″]

U koloni je bilo nekoliko tisuća Hrvata, a najviše studenata i mlađe populacije.

Na čelu kolone nosili su transparent s natpisom “RIP Democracy BiH”. Također, mirno i dostojanstveno su čekali u redu da upaljene svijeće donesu do Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH čime se poslala poruka kako su Bošnjaci političkim nasiljem na koje su pristali, nametanjem člana Predsjedništva Hrvatima u BiH, osim tog čina, sahranili i demokratsku volju hrvatskog biračkog tijela u BiH. Sahranili konsocijaciju. Sahranili smisao Federacije BIH. Proglasili njenu smrt. I doveli odnose Bošnjaka i Hrvata na nultu razinu. To je ta građanska vrijednost koju je Komšić donosio i prije. No nikada s ovakvom fašističkom retorikom i huškanjem. Kao da se bojao da neće proći pa je iz petnih žila sijao sao mržnju i čistu mržnju, prijeteći mitraljezima, sotonizirajući svako hrvatsko ustavno pravo samo da se dodvori onima koji su ga uperili nas. Da nas dresira. Da nam u 21. stoljeću pojasni kako je majorizacija “univerzalna svjetska vrijednost”

Sam skup prošao je mirno, dostojanstveno, bez incidenata i bilo kakvih neprimjerenih poruka i parola.

Nekoliko tisuća Hrvata čekalo je svoj red da donesu svijeću ispred zgrade Ureda, a u jednom trenutku razvijena je i najveća zastava hrvatskog naroda u BiH

Na platou ispred Građevinskog fakulteta odakle je kolona krenula, vijorile su se zastave hrvatskog naroda u BiH s natpisima gradova  iz kojih su došli: Domaljevac, Orašje, Vitez, Novi Travnik, Rama, Ljubuški, Žepče, Kiseljak, Kreševo, Grude, Posušje i dr.

Veliki dio tih gradova u međuvremenu je Komšića proglasio nepoželjnim na svom teritoriju. Danas je to učinilo Livno u koje je Komšić bio rekao doći, nakon čega je dobio odgovor da on nema što tražiti tamo. Da mržnju koju je sijao tamo žeti neće.

Prosvjednom šetnjom okupljena hrvatska mladost  iz svih dijelova BiH večeras  je u Mostaru poslala poruku kako Željko Komšić, po treći put nametnut bošnjačkim glasovima, može obavljati samo sramotnu funkciju SDA-ovog fikusa, kao prvi ili kao drugi bošnjački član predsjedništva, svejedno.

Hrvati, ravnopravan narod u BIH svog predsjednika kojeg su demokratski birali nemaju Predsjedništvu. Zašto ako smo ravnopravni?

Zato što je jedan rigidni fašizam kazao “Ne i Mi suživot ne želimo”. “Prilagodit ćete svoje ideje našima, svoj pogled na rat našem ratu, mi određujemo što su prave vrijednosti, i samo ako budete tihi i onakvi kakvi mi kažemo da morate biti možda vam tada pustimo da izaberete nekoga, no mi ćemo opet reći koga ne smijete”

To nije suživot. To nije federalizam. Ni Washington. Ni Dayton. To je smrt svakog odnosa. Smrt Federacije. Razdruživanje.

Nametanje Željka Komšića za rezervnog člana Predsjedništva, po želji dinastije Izetbegović,   sasvim je jasna bošnjačka politička agenda i režija kako bi se Hrvate u eliminiralo iz političkog života.

No ovaj treći čin nametanja u najvišoj državnoj instituciji koja bi morala zrcaliti ravnopravnost a ne nasilje bio je kudikamo drugačiji od ona dva. Ovdje su se u svijet poslane odvratne fašističke  parole kako “tolerantna i građanska Tuzla i građansko Sarajevo te građanski Bihać za čiju su slobodu ginuli i Hrvati HV-a i HVO-a žele vidjeti silovanu predsjednicu RH i Hrvatskog člana Predsjedništva Čovića nabijenog na kolac!”

Takve dijabolične poruke, nikada nitko nije uputio u povijesti Balkana. Niti rigidni nacionalist Vojislav Šešelj. Niti Ratko Mladić. Dakle nitko.

Sarajevski fašistički mediji se čude “ljutnji Hrvata” nazivajući nad i dalje najodvratnijim imenima i  ne shvaćajući da su u kampanji a i mjesecima prije nje, prelili čašu,  i da se ovolika fašizacija i otimačina više neće trpjeti.

Ne radi se tu više o našim političarima, njima čak ovaj razvoj situacije i ne odgovara. Radi se o narodu koji se budi. Koji je ponižen. I kojem je dosta da ga se iz dana u dan maltretira bolesnim sarajevskim zahtjevima da se prilagodi, njihovom viđenju povijesti, njihovom shvaćanju države. I postane halal narod. Narod za dovršetak džihada. Onog džihada Šerifa Patkovića  kojem je Komšić služio i služi.

Hrvati su večeras pokazali da su praktički pred jasnim građanskim neposluhom.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare