Published On: Sri, lis 31st, 2018

Od Afrike do leta u svemir!

U goste nam dolazi profesor geografije Dejan Nemčić, koji je u sklopu udruge za pomoć djeci trećeg svijeta pokrenuo veliki projekt  „Afrika-Možemo zajedno“.

U želji da pomogne siromašnoj djeci Tanzanije, Kenije i Zanzibara koja se bore sa malarijom, a školovanje im je nedosanjani san , profesor geografije Dejan Nemčić iz Zagreba pokrenuo je akciju pomoći najpotrebitijima.

Na putovanja odlazi sam i osobno nosi pakete pomoći, cilj mu je dugoročno raditi na području Afrike jer kako i sam kaže ako sada stanemo nismo ništa učinili.

Jeste li znali da lijek protiv malarije košta samo 5 kuna?

Podatak da jedan lijek protiv malarije košta svega nešto više od 5 kuna, a svake 4 sekunde umre jedno dijete u Africi od malarije, bio je i više nego važan razlog zbog kojeg se mladi profesor geografije Dejan Nemčić odlučio za uključivanje u borbu protiv ove smrtonosne bolesti kroz projekt „Afrika – Možemo zajedno“.

Osim projekata vezanih za Afriku Dejan se našao u sklopu tima od osam ljudi iz cijelog svijeta koji će u posebnoj kapsuli odletjeti u svemir. Time želi pružiti priliku svojim učenicima da na lakši način uče kontinente, države, rijeke, oceane promatrajući Zemlju iz svemira iz kojega će se svakodnevno javljati.

Da bi ste čuli više o zanimljivim pothvatima ovoga profesora geografije i naučili više o humanosti posjetite,

Caffe Gallery Kerametal 03.11.2018.g. u 19:00 h

Kerametal.benz

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare