Published On: Sri, lis 31st, 2018

AMBASADA NJEMAČKE IMA NOVI PLAN Konaković otkrio detalje ‘tajnog’ sastanka u Sloveniji: O čemu su se bh. političari dogovarali skriveni od javnosti?

U Sloveniji je u prethodna dva dana održan sastanak koji su organizirale ambasade Njemačke i Velike Britanije u BiH s predstavnicima desetak stranaka iz naše zemlje s ciljem definiranja nove reformske agende koja bi trebala biti aktualna u naredne četiri godine.

Potvrdio je to za N1 lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković istakavši ”da mora doći do radikalnih rezova”. Kako je kazao, mnogo detalja o samom susretu ne može otkriti, naglasivši da je sastanak bio ”skriven u javnosti”.

”Interesantno je da je sastanak malo sakriven od javnosti, ali vrlo konstruktivan i dobar. Bila je jedna dobra, iznenađujuće dobra atmosfera između političara iz oba entiteta i sa svih nivoa vlasti. Za nas je jako motivirajuće da inicijativa živi i da su ljudi inspirirani”, rekao je Konaković naglasivši da ne može otkrivati puno detalja’.

Dodao je da je činjenica da BiH i dalje treba neku vrstu moderatora.

”Ono što je bitno, nekako smo se svi obavezali da ćemo ono što je dobro podržavati bez obzira tko bude u vlasti. Činjenica je da Bosna i Hercegovina treba moderatora. Na sceni nije zaživio međusobni način komunikacije, dobro je da imamo prijatelje”, naglasio je Konaković za N1.

SNSD je na ovom sastanku predstavljao ministar financija u Vladi RS-a Zoran Tegeltija, ministrica financija u Vladi FBiH Jelka Milićević – HDZ, premijer FBiH Fadil Novalić – SDA, Slaviša Mraković – SDS, a prisustvovali su i predstavnici DNS-a, PDP-a, HDZ 1990. Dženan Đonlagić predstavljao je DF, Sabina Čudić – Našu stranku, Senad Šepić – Nezavisni blok, Elmedin Konaković – Narod i pravdu, Irfan Čengić – SDP te Adisa Arapović – SBB.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare