Utorak, 21 svibnja, 2024

Objavljene kandidatske liste za lokalne izbore u BiH

Must Read

izbori2Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je danas ovjerene kandidatske liste za sudjelovanje na lokalnim izborima koji će biti održani u listopadu.

Liste su objavljene u službenim glasnicima, dnevnim novinama i internet stranici CIK-a BiH www.izbori.ba. CIK je 16. kolovoza usvojio informaciju o reviziji financijskih izvještaja političkih stranaka za 2010. godinu, a predmet pregleda i revizije bili su financijski izvještaji 96 političkih stranaka. Zbog osnovane sumnje da su prekršile određene odredbe Zakona o financiranju poltičkih stranaka, pokrenut je postupak za utvrđivanje odgovornosti za 31 političku stranku, rečeno je iz CIK-a. Svi izvještaji o izvršenom pregledu i reviziji bit će dostupni na internet stranici CIK-a BiH. Generalni sekretar Centralne izborne komisije BiH Božica Ban kazala je danas Agenciji FENA da su ukupno ovjerena 383 politička subjekta, od toga 84 političke partije, 59 koalicija, 224 neovisna kandidata i 16 listi neovisnih kandidata. “Ukupno je ovjereno 30.351 kandidat i to 550 kandidata za načelnika, odnosno gradonačelnika i 29.652 za vijećnike/odbornike od toga je 149 nacionalne manjine”, kazala je Ban. Lokalni izbori u BiH bit će održani 7. listopada ove godine. Listu možete pogledati ovdje.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -