Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

OBAMA: IDIL slabi, slijedi mu neizbježan poraz

Must Read

IDIL gubi teritoriju i snagu, a postoje znaci da se fokusira na napade u inozemstvu.
“Postoji opasnost od individualnih terorističkih napada i napada malih terorističkih ćelija. Ta opasnost je realna”, rekao je Obama i dodao da bi se terorističke mreže u SAD-u mogle aktivirati prenosi Klix.
Američki predsjednik se obratio novinarima nakon sastanka u Pentagonu. Demantirao  je spekulacije da je 400 milijuna dolara u kešu isplaćeno Iranu kao otkupnina za američke zarobljenike u siječnju.
U obraćanju nakon razgovora sa službenicima za nacionalnu sigurnost, Obama je istakao da IDIL nije nepobjediv.
“IDIL-u slijedi neizbježan poraz”, kazao je Obama i dodao da će teroristi uskoro izgubiti svoje glavno uporište, grad Raqqu u Siriji.
Obama je rekao da IDIL nije imao veliku uspješnu ofanzivu u Siriji i Iraku već godinu dana. Ipak, napada u Bangladešu, Francuskoj, Njemačkoj i drugim zemljama je bilo.
Predsjednik je rekao da strah ne smije pobijediti.
“IDIL ne može poraziti SAD i NATO”, istakao je Obama, ali je dodao da Amerikanci mogu poraziti sami sebe ako lideri budu donosili pogrešne odluke, ubijali civile i provodili religijske testove na osnovu kojih bi odlučivali tko može ući u zemlju, a tko ne.
“Takva strategija je štetna, jer ova borba nije sukob Zapada i islama. To bi išlo u korist IDIL-a i doprinijelo bi iskrivljenoj interpretaciji Islama koju ova grupa promovira”, riječi su američkog predsjednika.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -