Subota, 13 travnja, 2024

Novinarka magazina “Dani” na meti rasističke propagande

Must Read

U orkestraciji Fatmira Alispahića, već neko vrijeme traje bjesomučna kampanja uperena protiv novinarke sedmičnog magazina “Dani“ Amile Kahrović-Posavljak – tvrdi Helsinški komitet za ljudska prava u BiH.

Ovaj komitet u saopćenju osuđuje ove, kako navodi, “fašistoidne i rasističke tekstove” čime se i dalje truje medijski prostor u BiH i čime se krši Kodeks za štampu i online medije Vijeća za štampu u onom dijelu u kome su huškanje i podsticanje netolerancije okvalifikovani kao neprihvatljivi.

– Portal bošnjaci.ba ponovo se stavio u službu rasističe kampanje s ciljem da se očuva etničko i vjersko “čistunstvo“ Bošnjaka i muslimana na čiju interpretaciju ekskluzivno pravo polažu reis emeritus Mustafa Cerić i neposredni izvođač radova Fatmir Alispahić – kaže se u saopćenju HKBiH. 

Na sceni je, navedeno je, oprobani mrzilački scenarij u kome se novinarka Amila Kahrović uzima kao meta jer se usudila iznijeti kritičko mišljenje prema reisu emeritusu i pri tome tu kritiku temeljiti na svom razumijevanju islama.

– Naravno, napad na Amilu Kahrović je samo providni trik kojim se žele prikriti osnovne teze koje Cerić-Alispahić zastupaju a svode se na to da su fašizam i sva druga zla izmišljotina i produkt Srba i Hrvata koje oni izvoze u Bosnu i nameću muslimanima koji su, prema istom tandemu, potpuno imuni od svake fašističke ideje i primisli – smatraju u HKBiH.

Helsinški komitet za ljudska prava u BiH poziva sve medije u BiH  da uskrate prostor porukama i osobama koje promoviraju fašizam, rasizam, ksenofobiju i svaki oblik netolerancije zbog nečije etničke pripadnosti, nacionalnosti, rase, religije, spola, seksualne orijentacije, fizičke onesposobljenosti ili mentalnog stanja, navodi se u saopćenju.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sightcare
sightcare
2 months ago

SightCare supports overall eye health, enhances vision, and protects against oxidative stress. Take control of your eye health and enjoy the benefits of clear and vibrant eyesight with Sight Care. https://sightcarebuynow.us/

eyefortin reviews
eyefortin reviews
2 months ago

EyeFortin is an all-natural eye-health supplement that helps to keep your eyes healthy even as you age. It prevents infections and detoxifies your eyes while also being stimulant-free. This makes it a great choice for those who are looking for a natural way to improve their eye health. https://eyefortinbuynow.us/

leanbiome
leanbiome
2 months ago

LeanBiome is designed to support healthy weight loss. Formulated through the latest Ivy League research and backed by real-world results, it’s your partner on the path to a healthier you. https://leanbiomebuynow.us/

Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -