Published On: Pet, tra 8th, 2022

Novi Travnik: Do kraja godine otvara se novih 100 radnih mjesta

Stotinjak novih radnih mjesta trebalo bi biti otvoreno u Novom Travniku do kraja godine.

Naime, u tom bh. gradu počeo je s radom novi pogon za proizvodnju obuće, njemačko-poljskog poduzeća “iB. GF” d.o.o.

Načelnik općine Stjepan Dujo nedavno se susreo s direktoricom poduzeća Katarzynom Kozdraž – Kaluza.

“S obzirom na trenutačno stanje, do kraja godine očekuju da zaposle oko 100 radnika. Uređuju prostor u sklopu zone nekadašnjeg poduzeća Bratstvo. Svoje proizvode izvoze za Italiju, Njemačku i Austriju i sve skupa izgleda prilično ozbiljno”, rekao je Dujo za Fenu.

Ova industrija je, kaže načelnik, prilično važna za općinu.

“Obućarska industrija je razvijena zbog obližnjeg Borca iz Travnika i većeg broja od ranije obučenih radnika. U Novom Travniku ima još nekoliko poduzeća i dosta je značajna obućarsko-kožna djelatnost jer zapošljava veći broj ljudi”, kazao je Dujo.

 

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
FRANO-MARXISTA.
FRANO-MARXISTA.
1 mjesec prije

SVE ŠTO NAPREDUJE U MOM NOVOM TRAVNIKU IZ KOGA IZIĐOH PRIJE 7O GODINA,UPRAVO U ONIM VREMENIMA KADA JE TAJ NOVI ,MOJ TRAVNIK DOŽIVLJAVAO VELIKI ZAMAH U RAZVOJU I TO ONIH SGMENATA INDUSTRIJSKE POTROŠNJE KOJA JE U TIM VRMENIMA IMALA DOBRU TŽIŠNU PROĐU.I ETO PO OVOM ŠTA SE DANAS DOGAĐA DA SE ZAKLJUČITI DA JE SVE POŠLO U STAGNACIJU, JER SE ETO,TOBOŽ OSLANJAMO NA NEKE IZ VANA INDUSTRIJSKE KOOPERACIJE ,SA NEKIM VAŽNIM INDUSTRIJSKIM CENTRIMA KOJIMA ĆEMO ,ODNOSNO MOJI TRAVNIČANI ,SLUŽITI KAO NAJNIŽA KLASA NAJMENIKA ,ČIJI ČE VIŠAK VRIJEDNOISTI IĆI U INOSTRANSTVO A MI U BOSNI I DALJE ĆEMO BITI ONO ŠTO SMO NEKAD bili, KAKO REČE MARX INDUSTRIJSKO APSTARKTNO POKRETALAO. DAKLE, KASTINSKO-KLASNO -PLJAČKAŠKO ZLOČINAČKO KRŠČANSTVO OPET CARU JE .