Novi slovenski premijer suradnike bira posebnim testom, evo o čemu se radi

Za odabir ljudi koji će preuzeti važne dužnosti novi slovenski premijer Robert Golob koristi se svojim korporativnim iskustvom pa su tako svi parlamentarci iz njegove stranke morali odgovoriti na 12 pitanja iz Gallupovog testa kojim se u poduzećima mjeri angažiranost zaposlenika i njihova motivacija za rad.

Riječ je o testu koji daje analizu vrijednosti, čime se potiču pozitivne strane pojedinca i izbjegavaju potencijalni  konflikti u grupi, kazala je za ljubljansko Delo predsjednica parlamenta Urška Klokočar Zupančič iz Golobove stranke Pokret sloboda.

Već se prije koristio tim testom

I ona je kao i ostalih četrdeset zastupnika izabranih na listi najjače stranke u parlamentu u testu odgovarala na pitanja iz Gallupova testa Q12, od kojih je prvo ‘Znate li što se od vas očekuje na radnom mjestu?’.

Gallupovim testom Golob se koristio prilikom odabira svojih suradnika u vrijeme kad je prije ulaska u politiku vodio veliku elektroenergetsku tvrtku GEN I. On je tek drugi slovenski predsjednik vlade koji svoja ranija poslovna  iskustva i metode vođenja ljudskih resursa namjerava prenijeti u politiku, navodi Delo.

List dodaje da je takve načine odabira suradnika i ekipa na vodećim funkcijama prvi u slovensku politiku uveo pokojni premijer i predsjednik Janez Drnovšek, koji je prije ulaska u visoku politiku bio direktor jedne poslovnice Ljubljanske banke i iskusan ekonomist.