Published On: Sri, srp 6th, 2022

Novi Sad išaran slovom „Z“ uoči glazbenog festivala „Exit“

Varadinski most i okolica Petrovaradina kod Novog Sada gdje u četvrtak počinje međunarodni „Exit“ festival osvanuli su išarani slovom „Z“, ali će ti simboli agresije Rusije na Ukrajinu biti prebojani uoči glazbenog događaja, objavio je u srijedu portal „021.rs“.

Kako je javio reporter toga portala na Varadinskom mostu slovo “Z” ispisano je na svakih nekoliko metara, a taj je zloslutni simbol nacrtan na ulicama blizu središta grada kao i u Petrovaradinu gdje će se na tvrđavi toga drevnog mjesta održati festival od 7. do 10. srpnja.

„Simbol ruske agresije na Ukrajinu osvanuo je i na javnim i privatnim objektima, pa su tako svoje slovo dobili Radnički dom, vrtić i druge zgrade, ali i po koji kontejner“, objavio je portal, navodeći da je „Z“ iscrtan tijekom noći između utorka i srijede.

Organizatori „Exita“ su u tome povodu priopćili da se dobili uvjeravanja mjerodavnih institucija Grada Novog Sada da će slova “Z” biti prebojana, kao i od policije da će slični pokušaji biti spriječeni.

“Exit od svog osnutka poziva na mir i naravno da se protivimo ovom činu koji ima za cilj da u negativnom svjetlu predstavi festival, Novi Sad i Srbiju“, naveli su u priopćenju organizatori.

Dodali su da se protive svakom činu koji raspiruje nacionalnu mržnju i potiče na agresiju bilo koje vrste, te će ove godine tijekom festivala jasno i glasno poslati mirovne poruke.

Portal „021.rs“ navodi da je na „Exitu“ trebao nastupiti i ovogodišnji pobjednik Eurovizije, ukrajinski sastav „Kalush Orchestra“. Međutim, festival je prije nekoliko dana priopćio da “zbog nepredviđenih okolnosti, koje su izvan kontrole festivala, grupe i njezinih članova”, do ovog nastupa neće doći, ali će ih publika imati prigodu čuti na „Sea Dance“ festivalu, objavio je novosadski portal.

„Exit“ je poznati novosadski međunarodni glazbeni festival koji se održava na petrovaradinskoj tvrđavi.

Nastao iz bunta i revolta zbog stanja u Srbiji koncem 90-ih, “Exit” je tijekom godina prerastao u jedan od najvećih muzičkih događaja u jugoistočnoj Europi, koji posjeti na desetine tisuća mladih iz cijele Europe./Hina/HMS/

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Đikan
Đikan
1 mjesec prije

Zamo Zloba Zrbove Zpazava

Mevlid
Mevlid
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

ZZZZa Krst Časni i Slobodu ZZZZlatnu

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Zamo rokaj nazzistizku ztoku..

Danilo V
Danilo V
1 mjesec prije

Koja “agresija”..
Radi se o Oslobadjanu Ukrajine od nacisticko-terroristickog rezima..kao i uvek..finansiranog od strane Jevreja koji vladaju stampanjem novca u SAD..
Tako je bilo i sa Umobolnim Brkicom..ista shema..
Pa kad je brkici prekipelo i izdali ga..e onda ih je 6 miliona spalio..
Nazalost ..al su to nepobitni..istorijski fakti..
Sami su dokumentovali..

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
1 mjesec prije

Znaci u konacnici rata rusi napadaju cioniste u okupiranoj palestini

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

U startu su Jevreji i Germani krenuli na Rusiju..
A u konacnici nece sigurno biti Palestina..ali za Berlin..verujem ne treba vise osvajati..Samo Dehidrogenizovati..za vijek vijekova..
Ako je i od klero-gerrmannsko-nazzistickih gahmadi..
Dosta je..