Petak, 21 lipnja, 2024

Novi poslanici, novi vozni park!

Must Read

SARAJEVO – Na prijelazu između odlaska starog saziva Parlamentarne skupštine BiH i konstituiranja novog, krovna zakonodavna institucija u državi odlučila se počastiti novim vozilima, za koje planira izdvojiti oko 320.000 KM.

Kako saznajemo, stručne službe parlamenta BiH nedavno su raspisale javni natječaj za kupnju šest novih vozila, od kojih bi svako pojedinačno porezne obveznike u BiH trebalo da košta više od 53.000 KM. Plan je da novi automobili budu nabavljeni prije kraja godine, o čemu svjedoči i zakazani termin otvaranja ponuda 16. prosinca.

No, sudeći prema navodima iz Parlamentarne skupštine BiH, naši državni poslanici i rukovoditelji dobiće “samo” četiri nova vozila, iako je u javnom natječaju eksplicitno navedena brojka šest.

“Procjene o broju vozila baziraju se na temelju potreba Parlamentarne skupštine BiH, dotrajalosti postojećeg voznog parka, izdataka za održavanje, ali i sredstava ostvarenih od prodaje starijih vozila. Određen broj dotrajalih vozila je u otvorenom postupku već prodan, međutim s obzirom na to da još nije uspjela prodaja dva službena vozila, opredjeljenje je da se provede postupak nabave četiri nova vozila, sukladno čim je izmijenjen ranije objavljeni natječaj o javnoj nabavi “, navode iz parlamenta BiH.

Dalje ističu da je primarni kriterij za zamjenu službenih vozila njihova pouzdanost.

“U praksi, obično se mijenjaju vozila koja pređu približno 300.000 kilometara ili vozila za koja nakon pet, šest i više godina intenzivnog korištenja cijena održavanja rapidno raste”, ističu iz parlamenta.

Na pitanje za koga su konkretno namijenjeni novi automobili, odgovaraju da se oni ne kupuju ciljano za potrebe pojedinaca, klubova i kabineta.

“Nabava predstavlja realizaciju stavki iz proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH i vrši se u sklopu obnavljanja dotrajalih osnovnih sredstava radi obavljanja osnovnih funkcija Parlamentarne skupštine BiH”, navode iz državnog parlamenta.

S obzirom na poznatu i ničim opravdanu dugogodišnju rastrošnost bh. parlamentaraca, zanimalo nas je koja vrsta novih vozila će im biti na usluzi.

“Namjera je nabava novih vozila srednje klase, kakva u principu koristi Parlamentarna skupština BiH”, odgovaraju iz ove institucije.

Prema nesluženim informacijama, riječ je o novim vozilima pasat, koja su, uz vozila audi, najpopularniji automobili među bh. dužnosnicima i parlamentarcima.

Ukoliko konstituiranje vlasti u BiH bude išlo prema planu, novi saziv Parlamentarne skupštine već iza Nove godine trebalo bi biti u zastupničkim klupama. No, kako tvrde iz državnog parlamenta, nabavka limuzina nema veze s ovim događajem.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Čović: Čim završe izbori, pitanje svih pitanja će biti izborni zakon

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas je u Sarajevu organizirao tiskovnu konferenciju, odnosno "druženje s medijima" u okviru već ustaljene...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -