Published On: Wed, Aug 2nd, 2017
#3rd | By Desk

Novi detalji bombaškog napada u Mostaru

Niti četiri mjeseca od prvog napada, u noći s ponedjeljka na utorak ponovno je izvršen bombaški napad na imovinu obitelji Delić u mjestu Jasenica, nekoliko kilometara južno od Mostara.

Za sada nepoznata eksplozivna naprava aktivirana je oko 03.40 sati kada je stigla prijava u Policijsku postaju Jug koju je pozvala majka vlasnika kuće Gordana Delić.

Pripadnici policije Policijske postaje Jug osigurali su mjesto događaja do jutarnjih sati u utorak kada je izvršen očevid.

Od siline eksplozije načinjena su znatna oštećenja na garažnim vratima, staklima poslovnog prostora i stambenom dijelu vlasnika kuće Darija Delića, a nekoliko stakala je polupano i na kući njegove majke koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Ozlijeđenih na svu sreću nije bilo. Očevid na mjestu događaja obavili su pripadnici krim policije i dežurna županijska tužiteljica Sabina Beganović.

S lica mjesta izuzeti su određeni tragovi koji bi mogli poslužiti u daljnjem tijeku istrage.

– Uzeti su određeni tragovi s mjesta događaja i isti će biti predmetom vještačenja kako bi se utvrdilo o kakvoj se napravi radilo. Vlasnik kuće je na putu, a pripadnici policije će do tada uzeti iskaze od članova obitelji ukoliko netko ima nešto reći na ove okolnosti, rekla je za Dnevni list tužiteljica Beganović.

Majka vlasnika kuće zahvaljuje Bogu što u vrijeme eksplozije nikoga nije bilo u kući. Sin je na putu, a unučad i nevjesta su spavali kod njene majke.

Dodaje kako ju je iz sna probudila snažna eksplozija i da u prvi mah nije znala što se događa. Izašla je napolje i kada je stigla do kuće sina, doživjela je šok. Nije primijetila nikakva čudna kretanja po naselju. Obitelj Delić navodi kako ni s kim nemaju problema niti su s nekim u svađi.

Susjedi kažu da je riječ o obitelji koja vodi svoju brigu, normalno se odnose prema svima u susjedstvu i ni s kim nemaju problema. Nitko ne zna što bi mogao biti motiv napada na njihovu imovinu i apelirali su na policiju da se ozbiljno pozabave ovim slučajem, jer je u pitanju drugi napad u posljednja četiri mjeseca.

(Dnevni list)