Published On: Pet, sij 5th, 2018

NOVALIĆ: U ovoj godini očekujemo rast i do 4 posto, proračun FBiH sljedećeg tjedna

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je večeras gostujući u Dnevniku 2 BHT kako je vlada kojoj je na čelu već sada kovertirala uspjeh u narednoj godini, te da će svi ekonomski parametri rasti.

Otežano propuštanje zakona

Novalić to potvrđuje činjenicom da su usvojene trošarine, što će u startu donijeti ekonomski rast koji će, prema procjenama, ići i do četiri posto na godišnjoj razini. Premijer tvrdi kako će biti nastavljen i proces zapošljavanja, ali da će teško prolaziti zakoni u parlamentu, zbog predizborne kampanje.

“Imamo otežano propuštanje zakona, jer je rano počela izborna kampanja. Iako su usvojeni neki ključni zakoni, moglo se uraditi više prošle godine. Bilo je jako puno rezultata, ali glavni ekonomski rezultati potiču kao posljedica rada prethodnih godina”, rekao je poremijer Novalić za BHRT.

Proračun idućeg tjedna

Fadil Novalić vjeruje kako će federalni proračun biti usvojen već sljedećeg tjedna, te da neki nisu vidjeli štetne posljedice neusvajanja proračuna.

“Upozoravao sam na problem i sada smo izvan zakonskog okvira. To ne smije potrajati dalje od 15. sijačnja. Prvi transferi iz proračuna idu 15. siječnja i do tada sve bi trebalo biti urađeno”, upozorio je Novalić.

Zakon o MIO mora uspjeti

Smatra kako Zakon o MIO mora uspjeti, jer su prethodna zakonska rješenja bila nepravedna. Premijer Federacije kaže kako sadašnji zakon o MIO nije onakav kakav građani zaslužuju.

“Sindikat je tu nepotrebno uskočio u igru. Sada ima i primjedbe političke naravi”, požalio se premijer Novalić ističući kako je razlika u tekstu zakona s kojim je suglasan Sindikat i onog koji je sada aktualan u parlamentu nastao zbog amandmana zastupnika, na što Vlada nije mogla utjecati./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare