URBANA DESNICA NAJAVILA: Ide blokada Tita na Facebooku!

Hrvatska udruga “Urbana desnica” traži od Facebooka da briše sve objave u kojima se spominju Josip Broz Tito i Jugoslavija.

Udruga je na svojoj Facebook stranici objavila da je posljednjih nekoliko dana u direktnom kontaktu sa administracijom ove društvene mreže u Londonu, te da su se požalili na objave u kojima se spominje Tito.

“Riječ je o našoj opširnoj prijavi koju smo im poslali, te priložili pregršt dokumenata, članaka svjetskih medija, dokumentarni film o ubojstvima u Titovo ime, koji ima titolove na engleski”, piše u objavi ove udruge.

“Urbana desnica” tvrdi da su im Faecbookovi administratori zahvalili i najavili da će uskoro svi sadržaji u kojima se veliča Tito ili Jugoslavnija biti automatski obrisani, a njihove promotere Facebook će blokirati.

“Kada dobijemo službenu potvrdu na e-mail o uvrštenju u algoritam, obavijestit ćemo vas. Tada će svaka vaša prijava na sadržaj u kojima se veliča zločinački režim ili Tito biti automatski obrisani”, ističu urbani hrvatski desničari.

Sjedište udruge “Urbana desnica” nalazi se u Splitu, a ciljevi su im da, kako navode, “promoviraju moderne domoljubne vrijednosti i kulturu života, te provedu lustraciju”.

Dnevnik.ba