Subota, 13 srpnja, 2024

Novak: Prosvjedi su organizirani, a nasilnike se čak i plaća kako bi došlo do žrtava

Must Read

Slovenska ministrica za dijasporu Ljudmila Novak izjavila je u nedjelju da je cilj onih koji stoje iza nasilnih prosvjeda izazvati žrtve, što bi poslužilo kao povod za smjenu vlade.
“Prosvjedi su organizirani, a nasilnike se čak i plaća kako bi došlo do žrtava, te tako stvorio razlog za nemire i smjenu vlade”, rekla je Novak u obraćanju članovima stranke Nova Slovenija (NSI) čija je predsjednica, na stranačkom skupu u Vipavi.
Demokršćanski usmjerena NSI je najčvršći koalicijski partner Slovenske demokratske stranke (SDS) premijera Janeza Janše u sadašnjoj koalicijskog vladi desnog centra sastavljenoj od pet stranaka, prenosi Hina.

Protesti započeti u Mariboru prije nekoliko tjedana koji su se u međuvremenu proširili na druge slovenske gradove, a sazivaju se preko Facebooka uz moto da trebaju otići lokalni i državni političari uključeni u korupcijske i sudske afere i da valja spriječiti propast “socijalne države” koju izaziva politika štednje, po riječima predsjednice te stranke i ministrice u Janšinoj vladi, žele stvoriti dojam da je za socijalne i druge probleme koji se vuku godinama i imaju dublje korijene odgovorna i kriva sadašnja vlada.
Prosvjedi su se u zadnja dva tjedna proširili po cijeloj zemlji, a u Mariboru i Ljubljani bilo je i nasilnih demonstranata i sukoba s policijom, uz više ozlijeđenih i uhićenih.
“Razumijemo zahtjeve za bolju i pravedniju državu, ali nasilje treba odbaciti”, rekla je Novak, pozvavši i sve druge stranke u koaliciji da i u sadašnoj situaciji djeluju odgovorno, te pokažu patriotizam i usklađeno djeluju, te da ne popuštaju populizmu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -