Published On: Pon, kol 8th, 2022

NOVA SALVA PREDIZBORNIH UVREDA IZ SARAJEVSKE POLITIČKE KUHINJE “Schmidt Bošnjake smatra intelektualno potkapacitiranima, zaostalima, glupima”

Iz Komšićeve Demokratske fronte smatraju da visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt pozivom predsjedniku i potpredsjednicima FBiH da imenuju suce u Ustavni sud FBiH, reklamira kooperativnost HDZ-a, ali i smatra građane BiH “glupima”.

Smatraju iz DF-a da Schmidt građane BiH smatra “intelektualno potkapacitiranima i zaostalima”.

“Schmidtov poziv predsjedniku Federacije BiH i potpredsjednicima Milanu Dunoviću i Meliki Mahmutbegović da bez daljeg odlaganja izvrše imenovanje sudaca na upražnjenim mjestima u Ustavnom sudu FBiH još je jedan dokaz toga. On ničim izazvan apelira na Dunovića i Mahmutbegović, a zna da je jedini krivac i jedini koji blokira pomenuta imenovanja, Marinko Čavara”, ističu iz DF-a, prenosi Klix.

Mišljenja su da je izjednačavanje odgovornosti “postao manir” predstavnika međunarodne zajednice u BiH koji državi ne žele dobro te da je od toga “još gora Schmidtova zadnja mjera, kojom se želi reklamirati navodna kooperativnost HDZ-a”, isključivo kako bi se pronašao bilo kakav izgovor za nametanje aparthejda kroz Izborni zakon BiH.

“Na žalost, ovo nije prvi put da Schmidt računa s uspavanošću građana i “probosanskih” političkih opcija (kako sebe nazivaju bošnjačke stranke sa sjedištem u Sarajevu op.), kako bi podvalio i podmetnuo HDZ-ov prijedlog…obzirom na brojnost dobronamjernih savjeta koje je s tim u vezi dobio, ne može se izvući drugačiji zaključak od onoga koji upućuje na to da Schmidt smatra kako je većina građana u BiH, naprosto glupa”, ističu iz DF-a.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare