Published On: Ned, lis 16th, 2016

Nova lica: Otkrivena četiri kandidata za ministre u novoj hrvatskoj Vladi

Nova lica: Otkrivena četiri kandidata za ministre u novoj hrvatskoj Vladi
U sjedištu HDZ-a danas se cijelo jutro održavaju sastanci, a mediji spekuliraju kako je više kandidata pozvano na razgovore za moguća mjesta u budućoj hrvatskoj Vladi.
Očekuje se kako će konačna i službena lista imena ministara biti objavljena do srijede, no već sad je očito kako se cijeli proces nalazi u svojoj završnici. Ono što u jednu ruku iznenađuje je činjenica da se među najnovijim kandidatima nalaze neka sasvim nova lica.
Jedno od njih je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, koja je danas oko 14 sati napustila sjedište HDZ-a u Zagrebu. Prema navodima dijela medija, ona je kandidatkinja za ministricu turizma.
Ipak, aktualni ministar turizma Anton Kliman otvoreno ističe kako bi rado ostao na funkciji.
“Volio bih nastaviti neke projekte koje smo započeli no ako se odluči i za nekog drugog za ministra turizma ti će se projekti sigurno nastaviti”, rekao je Kliman za RTL Danas.
Uz Bienenfeld, pojavila su se i dva kandidata za mjesto ministra poljoprivrede. Jedan od njih je slavonski veterinar i vlasnik farme krava Davor Adžić.
“Jesam jedan od kandidata. Ne bih sada o resoru, ali evo takav je dogovor sa predsjednikom”, kazao je Adžić.
Kandidat je i Tugomir Majdak, koji je također bio na razgovoru u HDZ-u. Uz navedene, šef HDZ-a je razgovarao i s Dragom Prgometom, koji se spominje kao mogući ministar zdravstva.
“Ja ne znam, to zna samo premijer odnosno kandidat za premijera, ali vjerujem da će u srijedu biti izglasano povjerenje Vladi pa ćemo znati i ministre”, rekao je pak Prgomet.
Usto, kao kandidat za ministra gospodarstva spominje se i Tomislav Ćorić.

AUTOR: Prvi.tv

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>