Published On: Ned, lis 16th, 2016

IGOR CRNADAK Savez za promjene ostaje u vlasti na razini BiH do kraja mandata


Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak izjavio je da ta stranka ostaje apsolutno opredjeljenja za političku borbu protiv aktualne vlasti u Republici Srpskoj, za čiju politiku je rekao da je u proteklom razdoblju donijela mnogo štete za RS. Smatra da će predstavnici Saveza za promjene ostati do kraja mandata u vlasti na razini BiH.
– Ta pozicija je želja SNSD-a, još od izborne noći kad su izgubili na općim izborima. U oporbi su na razini BiH zato što je njihova kandidatkinja Željka Cvijanović izgubila u utrci za članicu Predsjedništva BiH od Mladena Ivanića, a Savez za promjene zatim formirao vlast na razini BiH – dodao je Crnadak.
Smatra da ne stoji teza da se Savez za promjene treba povući s te razine vlasti, jer su izgubili na lokalnim izborima, jer to nije radio ni SNSD nakon prošlih lokalnih izbora.
Očekuje da SDS ostane jedan od stupova Saveza za promjene i učinit će zajedno sve, kako kaže, da se snažnije krene u ekonomski razvoj RS i borbu protiv kiminala i korupcije u RS-u.
– U predvečerje kampanje za lokalne izbore vidjeli smo jednu žestoku opstrukciju rada pravosuđa i pet-šest krupnih istraga koje su pokrenute u posljednjih godinu i pol danu su zaustavljene. Nije bilo optužnica i sve te stvari su utjecale na rezultat na lokalnim izborima – kazao je Crnadak uz stav da se tijekom predizborne kampanje vlast u RS-u najmanje bavila lokalnim temama, piše Fena.
Na prvoj sjednici Predsjedništva PDP-a, nakon lokalnih izbora, ocijenjeno je i da je rezultat te stranke zadovoljavajući, s osvojenih 62.000 glasova, ali nisu zadovoljni ishodom za načelničke pozicije, kada je u pitanju Savez za promjene, koji je izgubio načelničke pozicije u desetak lokalnih zajednica u odnosu na prošle lokalne izbore.
-Ne stoji ocjena o euforičnoj pobjedi drugog bloka okupljenog oko SNSD-a, jer su prije četiri godine izgubili 25 lokalnih zajednica i sve druge kvalifikacije su pretjerane – tvrdi Crnadak.
 
Dnevnik.ba