Published On: Sub, srp 31st, 2021

Njemačka: Obavezan test za sve necijepljene povratnike s putovanja

S prvim danom kolovoza njemačka vlada odlučila je uvesti stroža pravila za putnike koji u zemlju ulaze i zračnim i kopnenim putem, objavio je ministar zdravstva Jens Spahn. Po novim pravilima (vrijede od 1. kolovoza) svi putnici koji ulaze u Njemačku, a nisu cijepljeni ili nisu preboljeli koronavirus morat će imati negativni test na koronavirus.

Odluka se dosad odnosila samo na putnike u zračnom prometu, a sada je prošireno i na sve druge putnike. Odluka bi na snazi trebala ostati do kraja godine, a ne odnosi se na djecu mlađu od 12 godina te na ljude koji zbog posla svakodnevno putuju preko granice. Kontrole će se obavljati nasumično.

“Svi necijepljeni ljudi koji ulaze u Njemačku morat će pokazati test, bez obzira na to dolaze li zrakom, cestom ili željeznicom. Na taj ćemo način smanjiti rizik od dodatnog uvoza zaraze”, naglasio je ministar Spahn.

U međuvremenu, Institut Robert Koch (RKI) istaknuo je u svom tjednom izvješću da se sve više infekcija može povezati s povratnicima s putovanja. Od 28. lipnja do 25. srpnja prijavljena su 3.662 slučaja koja se dovode u vezu s putovanjima.

Najčešće su se spominjale Španjolska, Turska, Nizozemska, Hrvatska i Grčka, pri čemu je Turska ima snažan porast od sredine srpnja. Francuska, Italija, Austrija i Danska su druge popularne turističke destinacije koje se također dovode u vezu s izvorima zaraze.

Međutim, većina prijenosa koronavirusa – najmanje 81 posto – i dalje se događa unutar Njemačke, izvještava RKI.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x