Published On: Sub, srp 31st, 2021

BOSNA OPET ŠAPTOM PADE: Kako Sarajevo galopirajuću nezavinost Srpske nastoji predstaviti kao nešto što se ne događa?

Srpska Republka neće priznavati novog Visokog Predstavnika u BIH jer ga nije imenovalo Vijeće sigurnosti BIH.

Srpska Republika donijela je zakon kojim se poništava posljednji zakon Valentina Inzka.

Posljedica je to nešto dugoročnijeg stava Narodne skupštine RS-a da su bonske ovlasti koje je OHR nametnuo protudaytonske, budući da se iste nigdje ne spominju u tom međunarodno pravnom ugovoru, pa stoga iste nikada niti jedan Visoki Predstavnik nije imao ovlasti donositi.

Svi oni koji tvrde da bonske ovlasti doista jesu u skladu s Daytonom, nikada ničim nisu podastrijeli dokaz za tu tvrdnju. U Daytonu naime stoji da Visoki predstavnik ima samo ulogu moderatora u pregovorima, ne ulogu oligarha, zakonodavc iliti izvršne  vlasti.

Republika Srpska blokirat će Parlament BIH, Vijeće Ministara, u Predsjedništvu će igrati obrambeno.

Zakonodavstvo RS-a već tjedan dana je odvojeno od BIH, i ne priznaje RS.

Isto to zakonodavstvo ima jasan naputak odvajanja od pravosudne vlasti BIH.

Izvršna vlast već je blokirana.

Sada je na redu država BIH. Da bi se osporile odluke RS-a , da bi Država BIH nadvladala RS potreban je legitimna sila na terenu.

I legitimni podanici te sile na terenu RS-a. Netko tko će krnju naredbu države BIH, donešenu glasovima Bošnjaka provesti na tlu RS-a.

Takvih na tlu RS-a nema.

OHR može nametnuti nove odluke, one se provesti na tlu RS-a neće.

I sada dolazimo do ključnog zaključka tko u BIH ima vlast.

Narod.

Ne postoji sila koja može natjerati srpski narod u RS-u da privodi Srbe po volji Bošnjaka, da misle po volji Bošnjaka i da rade što odluče Bošnjaci.

Iz tog nečeg možda bi pouku mogli izvući hrvatski političari, predstavnici hrvatskog naroda u BIH.

Nema te sile koja može natjerati sutra Hrvata da poštuje vladu Bošnjaka u kojoj neće sjediti Hrvati. Nema te sile koja može natjerati Hrvata da poštuje Komšića ako se pozove na blokadu sustava.

Ako hrvatski političar, pozove hrvatski narod na blokadu sustava. Onako kako su Srbi političari stali uz svoj narod ovih dana.

Međutim hrvatskog naroda nema, kao niti hrvatskih političara. Hrvati, malene fundamentalisitčke katolibanske ovčice koje vodi jedna stoljećima korumpirana sekta fratrizana pojma nemaju što je politika, što su političke nacije i što su narodni političari. Još manje o tome znaju ti isti koji se zovu “hrvatskim političarima”. Trebalo bi im zabraniti tu sintagmu.

Dokaz da su Hrvati u BIH molitvena zajednica kojom i danas upravljaju sultan-fratri jeste i posjeta novog Oligarha franjevcima u Mostaru.

Put pretvaranja Hrvata u prošlost ima svoje jasno bijelo uže. Na kojem su tri čvorića.  Čvor Profita, čvor Izdaje i čvor Egoizma.

I odavna, još od Ahdname, ne predstavljaju ništa od Svetog Franje.

Netko je davno rekao da će Bosni presuditi katolici. Izgleda da se malo prevario. Hrvati joj nisu presudili. Presudio joj je Inzko. Katolik.

Koliko je BIH slaba država i koliko je bošnjačko baršunasto širenje krila “državnika” samo mimikrija, najbolje govori njihova šutnja.

Srpska se galopirajućim koracima odvaja od BIH, za to vrijeme najveći “državnici” s Poljina govore fraze poput “Ma hajte” , “pustite ih smirit će se do kraja ljeta” itd.

Bošnjaštvo gleda u svoje junake i ne vjeruje. Još im nije došlo iz nekih organa u glavu.

Al polako, doći će. Do kraja ljeta će doći.

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x