Published On: Mon, Sep 4th, 2017

NJEMAČKA: Merkel je totalno dotukla u sučeljavanju sa Schulzom

“Mislim da migranti nisu prijetnja, ali jesu velik izazov. Mi Nijemci dugo uživamo u prednostima globalizacije, svjetski smo šampioni izvoza i zato imamo toliko radnih mjesta. Ali ne možemo se izolirati od konflikata oko nas niti od siromaštva u kojem pati Afrika. 

U prvim rezultatima ispitivanja javnog mnijenja predsjednica Kršćansko-demokratske unije i njemačka kancelarka Angela Merkel uvjerljiva je pobjednica TV sučeljavanja sa socijaldemokratskim kancelarskim kandidatom Martinom Schulzom.

Sučeljavanje je održano sinoć u Berlinu. Angelu Merkel 55 posto ispitanih smatra uvjerljivijim kandidatom za kancelara nasuprot Martinu Schulzu, kojeg boljim smatra 35 posto. Prema prvim ocjenama analitičara, Angela Merkel djelovala je suverenije u objašnjavanju složenih političkih procesa, dok je bivši predsjednik Europskog parlamenta Schulz djelovao emotivnije.

“Mislim da migranti nisu prijetnja, ali jesu velik izazov. Mi Nijemci dugo uživamo u prednostima globalizacije, svjetski smo šampioni izvoza i zato imamo toliko radnih mjesta. Ali ne možemo se izolirati od konflikata oko nas niti od siromaštva u kojem pati Afrika. To ne znači da svi mogu doći ovamo, ali moramo reagirati i boriti se protiv uzroka tih problema, moramo rješavati konflikte i poduprijeti razvoj tih zemalja”, poručila je među ostalim Merkel./HMS/